Alex Vanopslagh er ny leder i LA

27-årige Alex Vanopslagh afløser Anders Samuelsen som politisk leder for Liberal Alliance

Alex Vanopslagh er Liberal Alliances nye politiske leder. Foto: Finn Frandsen
Alex Vanopslagh er Liberal Alliances nye politiske leder. Foto: Finn Frandsen

Alex Vanopslagh bliver ny politisk leder af Liberal Alliance i stedet for Anders Samuelsen. Det skriver partiet i en pressemeddelelse.

27-årige Vanopslagh er nyvalgt til folketinget i Vestjyllands Storkreds og har tidligere været formand for Liberal Alliances ungdom.

Alex Vanopslagh bliver formentlig LA's næste leder. Foto: Finn Frandsen / Ritzau Scanpix Valg19 Ung komet suser mod chefstolen i LA

Partiets tidligere leder og stifter Anders Samuelsen gik af som formand torsdag, efter at partiet fik et katastrofalt folketingsvalg onsdag.

- Jeg er glad, ydmyg og beæret over, at en enig folketingsgruppe har peget på mig som ny politisk leder.

- Vi har et stort arbejde foran os med at genoprette tilliden til Liberal Alliance. Vi skal tage fat på et nyt kapitel og genoptage den liberale værdikamp. Det arbejde glæder jeg mig til at være i spidsen for, siger den nyslåede formand ifølge Ritzau i pressemeddelelsen.

Dramatisk leder-opgør
Forud er gået nogle højdramatiske dage, hvor Liberal Alliances tilbageværende folketingsmedlemmer har forsøgt at køre forskellige kandidater i stilling som formand.

Allerede torsdag luftede folketingsmedlem for Liberal Alliance Henrik Dahl ideen om, at den nyvalgte LA'er skulle være partiets næste formand. Det skete i et frådende angreb på Anders Samuelsen, der blandt andet blev beskyldt for nepotisme.

Dansk Folkepartis leder fik et katastrofevalg. Både partiet og Tulle gik markant tilbage fra valget i 2015. Foto: Olivia Loftlund Valg19 Her er valgets vindere og tabere

Anders Samuelsen forlod Folketinget som valgets helt store taber. Foto: Anthon Unger Valg19 Frådende angreb på Samuelsen: 'Fuldstændig gennemsyret af nepotisme'

Afgående leder Anders Samuelsen foreslog på sit sidste pressemøde, at posten skulle overtages af Simon Emil Ammitzbøll-Bille. Men det afviste den tidligere økonomi- og indenrigsminister selv, efter der viste sig intern modstand mod at lade lederrollen gå videre til en af de centrale aktører i LA's regeringsprojekt med V og K.

Og i går kulminerede leder-dramatikken, da Ekstra Bladet kunne fortælle, at Joachim B. Olsen var blevet bragt i spil som mulig leder, trods at han røg ud af Folketinget ved valget. Noget, han selv afviste.

Katastrofalt valg
Liberal Alliance fik et katastrofalt valg i onsdags. Partiet mistede ni mandater og er nede på fire. De fik blot 2,3 procent af stemmerne og store profiler som Joachim B. Olsen, Anders Samuelsen, Laura Lindahl og Christina Egelund røg ud af Folketinget.

Det er kun ti stemmer, der gør, at Laura Lindahl ikke får fire år mere i Folketinget. Foto: Katrine Marie Kragh/Ritzau Scanpix Valg19 LA-profil misser plads med ti stemmer

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix Valg19 Simon Emil vil ikke være leder

Det var en Anders Samuelsen i tårer, der i går trak sig som leder af Liberal Alliance. Foto: Ide Marie Odgaard Valg19 Grådkvalt farvel: Her knækker Samuelsen

En ny leder skulle findes, efter Anders Samuelsen, hårdt presset, måtte forlade posten torsdag - dagen derpå for partiets enorme vælgerlussing.

407 kommentarer
Vis kommentarer