Bandlyst fra ghetto: Paludan frihedsberøvet

Rasmus Paludan dukkede lørdag aften op på Rådhuspladsen, efter at han om eftermiddagen blev frihedsberøvet af politiet for sin egen sikkerheds skyld

Ved tidligere lejligheder har Rasmus Paludans demonstrationer skabt kaos i Vollsmose. De voldsomme scener her er fra 30. maj, hvor Paludan måtte forlade stedet, inden det gik i gang. Video: Local Eyes.

Stram Kurs' partileder, Rasmus Paludan, mødte lørdag aften op på Rådhuspladsen i København for at demonstrere imod en Ramadanmiddag, men inden da blev han om eftermiddagen frihedsberøvet af politiet.

Det fortæller Helle Kyndesen, der er politidirektør i Østjyllands Politi. Politiafdelingen står for alt valgrelateret politiarbejde i Vestdanmark.

- Jeg kan bekræfte, at han er blevet frihedsberøvet. I den her situation, er det en frihedsberøvelse og ikke en anholdelse, siger hun.

Paludans sikkerhed
Frihedsberøvelsen er kommet, fordi politiet har givet ham forbud mod at demonstrere i den fynske ghetto Vollsmose. Det forbud har han ifølge politiet ikke efterlevet, hvorfor de valgte at frihedsberøve ham.

- Vi har af hensyn til hans sikkerhed valgt at frihedsberøve ham her til sidst på eftermiddagen. Det er sket efter en samlet vurdering af de oplysninger, vi har om Rasmus Paludans sikkerhed, siger Helle Kyndesen.

Partilederen er blevet løsladt igen, fortæller politidirektøren.

- Udgangspunktet er, at når vi har frihedsberøvet personer, så er det altid så kortvarigt som muligt. Vi har frigivet ham ud fra en forventning om, at han overholder det påbud, vi har givet ham, siger Helle Kyndesen til Ekstra Bladet.

Rasmus Paludan har livestreamet sin egen frihedsberøvelse på Youtube, hvor han på det kraftigste modsiger politiets vurdering af situationen.