DF-leder: Blå blok kan være fortid

Hvis blå blok taber valget, som det ser ud til i meningsmålingerne, må den opfindes på ny, siger DF's formand

Kristian Thulesen Dahl forudser enden på blå blok, som vi kender den i dag, hvis de taber valget. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kristian Thulesen Dahl forudser enden på blå blok, som vi kender den i dag, hvis de taber valget. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, siger til DR, at hvis meningsmålingerne holder, så er blå blok 'død og begravet, som vi kender den'. Han siger yderligere, at regeringen "gik i opløsning", da valget blev udskrevet.

Ifølge meningsmålingerne står blå blok - regeringen og Dansk Folkeparti - til et stort valgnederlag.

- Hvis valgresultatet bliver som målingerne spår, så synes jeg, det er helt reelt at tale om, at blå blok er død og begravet, som vi kender den.

- Så skal der genopfindes noget nyt – og det er vi også klar til, men det kommer til at kræve et stykke arbejde, siger Kristian Thulesen Dahl til DR.

Ifølge Ritzau Index, der viser et vægtet gennemsnit af de seneste meningsmålinger, står rød blok med Socialdemokratiet som største parti, til at få 55,6 procent af stemmerne inklusive Alternativet.

Blå blok, regeringen samt Dansk Folkeparti, står til at få 41,7 procent af stemmerne. Ser man på mandatantal betyder det, at rød blok står til at få 101 ud af Folketingets 179 mandater.

Til DR fortæller Kristian Thulesen Dahl, at han opfatter, at regeringen ikke har talt med en stemme siden valgudskrivelsen.

Partierne i regeringen har da også været offentligt uenige på en stribe områder og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har flere gang udtrykt sin glæde over, at kunne præsentere politik uden at tage hensyn til sine regeringspartnere.

- Det er helt tydeligt, at straks valget var udskrevet, fór de tre regeringspartier i hver deres retning. Det giver jo ikke danskerne et blik for, at der er en mulighed for en sammentømret blå blok. Desværre, siger Kristian Thulesen Dahl til DR.

Han siger yderligere, at hvis partiet - som indikeret af meningsmålingerne - bliver nær halveret, vil mulighederne for indflydelse være 'meget små'.

148 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere