Dokument afslører: Paludans vilde apartheid-forslag

Eksperter stempler løbeseddel omdelt af Rasmus Paludan som 'åbenlys apartheid'

Ekstra Bladet bad onsdag Rasmus Paludan, da han førte valgkamp i Sorø, om at forklare, præcis hvad han mener muslimer må og ikke må. Video: Mogens Flindt

Muslimer må ikke eje et motorkøretøj.

Muslimer må ikke tale til danskere, med mindre en dansker først har talt til muslimen.

Og muslimer må ikke handle i butikker, hvor danskere handler.

Så vidtgående er nogle af de forslag til forbud for muslimer, som som det stærkt indvandringskritiske parti Stram Kurs med partileder Rasmus Paludan i spidsen har delt rundt på løbesedler ved flere lejligheder.

Både ved demonstrationer og på sociale medier har Rasmus Paludan og hans partisoldater delt de harske synspunkter ud med i alt 12 forbud for muslimer.

Uden ironi
Under Folkemødet på Bornholm sidste sommer delte flere personer løbesedlen ud foran et stort Stram Kurs-banner.

Ekstra Bladet har talt med Folkemøde-deltagere, der afslog at tage imod løbesedlen, hvorefter de fik beskeden:

'Vil du have, at 'mullah'erne' overtager vores land?'.

Personerne oplevede både episoden og budskaberne på løbesedlerne som 'alvor fra Stram Kurs' side' og 'uden skyggen af ironi'.

Under Folkemødet udsendte Rasmus Paludan også en besked på det sociale medie Twitter med et billede af en række af de mest radikale forbud for muslimer.

Her er Stram Kurs' tweet fra 12. juni 2018. Det er efterfølgende blevet slettet. Ekstra Bladet ville gerne have Paludan til at forklare, hvorfor det skulle slettes, hvis det bare var for sjov, som han udtaler i dag. Screendump/Twitter.com.
Her er Stram Kurs' tweet fra 12. juni 2018. Det er efterfølgende blevet slettet. Ekstra Bladet ville gerne have Paludan til at forklare, hvorfor det skulle slettes, hvis det bare var for sjov, som han udtaler i dag. Screendump/Twitter.com.
 

Slettet
Beskeden blev sendt til Alternativets Josephine Fock med 'hashtaggene' #DeSkalUd og #ForbydIslam.

Dette tweet er efterfølgende blevet slettet.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Eksperter: Åbenlys apartheid

To eksperter kalder de yderligtgående forbud for både grundlovsstridige og 'åbenlys apartheid' i stil med den raceadskillelse, som det politiske regime i Sydafrika praktiserede fra 1948 til 1993.

- Det er helt åbenlys apartheid. Det er den mest rammende måde at beskrive det på.

- Der er to grupper i befolkningen, hvoraf den ene skal rette sig ind efter den anden og ikke må tale til dem, siger professor ved juridisk institut på Syddansk Universitet, Sten Schaumburg-Müller, til Ekstra Bladet.

- Det her kan slet ikke lade sig gøre efter Grundloven. Det vil kræve en ændring af Grundlovens §70, fordi det fratager borgerlige rettigheder på grund af tro, siger juraprofessoren, der særligt peger på forbuddene mod at eje motorkøretøjer og at handle i de samme butikker, som danskere benytter:

- Det her vil gribe ind i forsamlingsfriheden og ytringsfriheden. At sige, at 'I må ikke handle i de her butikker, men vi må godt'. Det er en til en apartheid.

Som i Sydafrika
Også professor ved Center for Afrikastudier på Københavns Universitet, Stig Eduard Breitenstein Jensen, stempler reglerne som eksempler på apartheid.

- Apartheid stammer fra det aafrikanske ord 'adskillelse'. Og det er præcist, hvad det her er. Det er et spørgsmål om at adskille folk, som man gjorde i Sydafrika under apartheidstyret, hvor nogle bænke og nogle busser kun var for hvide, siger Stig Breitenstein til Ekstra Bladet.

Afrikaeksperten fortæller, at Stram Kurs' forslag aldrig vil have gang på jorden i dagens Sydafrika.

- Det vil være totalt uacceptabelt. Det vil ingen finde sig i. Det er også en del af hele post-apartheidæraens regnbueprojekt. Institutionaliseringen af apartheid med hele den lovpligtige adskillese, det er helt nedbrudt.

Det er partiet Stram Kurs' politik, at de vil fratage danske muslimer deres statsborgerskab og udvise hundredetusindvis af muslimer fra Danmark.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Paludan: Det var en joke

Det var bare for sjov! Sådan lyder Paludans forklaring på apartheid-dokumentet. Foto: Philip Davali/ Ritzau Scanpix.
Det var bare for sjov! Sådan lyder Paludans forklaring på apartheid-dokumentet. Foto: Philip Davali/ Ritzau Scanpix.
 

Selvom Stram Kurs gentagne gange har delt de vidtgående forslag, afviser han nu, at flyeren er alvorligt ment:

- Det er en vittighed. Det er en joke. Og det er også derfor der står, at muslimer gerne må køre på cykel, men kun hvis der maksimalt er et gear. Det synes jeg personligt er ret sjovt, siger Rasmus Paludan til Ekstra Bladet.

Jeg synes, den var sjov
- Lad os sige, at I ikke får magt, som I har agt, og I ikke får mulighed for at sende de her tusindvis af muslimer ud af landet. Vil muslimer så have ret til at tale med danskere og handle ind?

- Ja ja, selvfølgelig.

- Så Stram Kurs’ politik er, at muslimer har samme rettigheder i forhold til indkøb og bilkørsel som danskere?

- Ja. Det er en vits. Men jeg synes, den er sjov, siger Rasmus Paludan.

- Hvad er der sjovt ved den?

- Vi troede ikke, at nogle var så langt ude, at de virkelig troede, at vi mente det. Men på den anden side: Man ved sgu aldrig, og det viste sig jo så, at det var der. Så okay. Det var det sjove, siger Paludan.

Enig med ekspert
- Vi har talt med juraprofessor Sten Schaumburg-Mïller, som siger, at punkterne åbenlys er apartheid. Hvad er din kommentar?

- Enig. Og det er jo også derfor, det er trist, at muslimerne gjorde det ved de ikke-muslimske personer, da de overtog det sted, siger Rasmus Paludan.

Ekstra Bladet har forsøgt at få partilederen til at forklare, hvorfor han har slettet sine indlæg på Twitter, hvis det bare var en spøg. Det spørgsmål har Paludan dog ikke svaret på.

DOKUMENTATION: Paludans radikale regler

Forbud mod bøn og ramadan

Det er forbud at bede til den muslimske gud. Det er forbudt på et hvilket som helst sprog at udtale hvilken som helst ytring, der er traditionel inden for islam eller som på nogen som helst måde er relateret til islam eller muslimsk kultur. Det er forbudt at samles i dyrkelse af islam. Moskeer er forbudte. Ramadan-fejring er forbudt. Religiøs faste er forbudt.

 

Forbud mod muslimsk tøj

Det er forbudt at være iført hijab, niqab og burka samt enhver anden beklædning, der traditionelt er forbundet med islam eller med muslimsk kultur. Traditionelle muslimske dragter til mænd er forbudt, ligesom 'taqiyah' er forbudt.

 

Forbud mod halal-madvarer

Det er forbudt at stille krav om, at mad serveres uden svinekød. Det er forbudt at producere, sælge, købe og indtage madvarer, der er forarbejdet eller på anden måde ændret eller velsignet i overensstemmelse med den muslimske tradition halal.

 

Forbud mod sprog relateret til islam

Det er forbudt i det offentlige rum eller på noget som helst sted, hvor det kan høres af danskere, at ytre sig på ethvert sprog, der er relateret til islam, herunder især arabisk, tyrkisk og persisk.

 

Forbud mod uddannelse

Det er forbudt for muslimer at modtage nogen form for undervisning eller uddannelse.

 

Forbud mod frit boligvalg og ejerskab

Muslimer må kun bo der, hvor de har fået besked på at bo af staten. Det er forbud for muslimer at eje fast ejendom eller jord.

 

Forbud vedr. motorkøretøjer

Det er forbudt for muslimer at eje, bruge eller føre ethvert motorkøretøj, herunder biler, motorcykler og knallerter. Forbuddet gælder ligeledes el-cykler og almindelige cykler med mere end et gear.

 

Forbud mod ophold på gader og stræder

Det er for forbudt for muslimer at forsamles 2 eller mere noget sted i det offentlige rum. Dette inkluderer områder, der er en del af vej, sti eller fortov i boligområder, uanset ejendomsretten til arealet.

 

Forbud mod at tale til danskere

Det er forbudt for muslimer at tale til danskere, med mindre en dansker først har talt til muslimen.

 

Forbud mod ophold i naturen

Det er forbudt for muslimer at opholde sig på danske strande, ved danske søer, i danske skove og i øvrigt ethvert anden sted, som er en del af den danske natur. Det er endvidere forbudt for muslimer at opholde sig i parker og på offentlige pladser samt at benytte offentlige toiletter.

 

Forbud mod visse typer arbejde

Det er forbudt for muslimer at have noget arbejde, som kræver en uddannelse på 2 år eller mere. Det er forbudt for muslimer at have noget arbejde, hvor de på nogen måde betjener danskere på en sådan vis, at det kan blive nødvendigt at tale med en dansker.

 

Forbud mod indkøb og lignende

Det er forbudt for muslimer at handle i butikker, hvor danskere handler. Det er forbudt for muslimer at søge adgang til restauranter, diskoteker, barer, forlystelsesparker, sportsanlæg og ethvert lignende sted.