Efter valgkamps-tavshed: Nu er der ord fra Sass

Henrik Sass Larsen reagerer på Facebook på Ekstra Bladets historie om hans manglende valgkamps-indsats

Pia Kjærsgaard, Henrik Qvortrup og Anna Thygesen kommenterer sagen her. Producer: Martin Lorentsen

Bejleren til landets finansminister-taburet efter valget, Henrik Sass Larsen (S), kommenterer i et opslag på Facebook dagens historie i Ekstra Bladet. Her kommer det frem, at den magtfulde politiker kun har mødt vælgere fire gange under valgkampen, der har varet tre uger.

Til sammenligning har hans direkte modstander til finansministerposten - den nuværende finansminister Kristian Jensen (V) - haft kalenderen spækket med mere end 84 programpunkter.

- Jeg kan se, at Ekstra Bladet og Kristian Jensen mener, jeg ikke fører valgkamp. Mageløst sludder, lyder det fra Sass Larsen, der i øvrigt fejrer 53 års fødselsdag i dag, på Facebook.

Valg19 - 29. maj. 2019 - kl. 08:07 Sass gemmer sig for vælgerne

- Jeg er ude at møde vælgere, og som gruppeformand har jeg selvsagt ledelsesansvar og intern koordination, skriver han videre og uddyber yderligere de aktiviteter, der tilsyneladende fylder hans kalender.

Fredag formiddag var der i hvert fald ikke møder med vælgerne på Sass Larsens program. Iført joggingtøj og solbriller slentrede han en tur i Føtex og handlede og gik efterfølgende hjem i sin lejlighed. Foto: Privatfoto
Fredag formiddag var der i hvert fald ikke møder med vælgerne på Sass Larsens program. Iført joggingtøj og solbriller slentrede han en tur i Føtex og handlede og gik efterfølgende hjem i sin lejlighed. Foto: Privatfoto

Fuld power sidste gang:

Forskellen på Henrik Sass i 2015 og 2019 er slående.

I hvert fald når det handler om valgkamp.

Mens Socialdemokratiets stærke mand indtil videre har været en yderst sjælden gæst i dette års valgkamp, var han her, der og alle vegne i sommeren 2015.

Det viser en gennemgang af Henrik Sass Larsens Facebook- og Twitter-profiler samt medieomtale fra sidste valgkamp, som Ekstra Bladet har foretaget.

For fire år siden kunne Sass opleves til både Folkemødet på Bornholm samt på Det Fynske Folkemøde.

Han var på gaden for at dele roser ud flere gange i både Køge, Hvalsø, København og Odense.

Han besøgte valgkampen i Aalborg.

Han deltog i debatinterviews med Peter Skaarup (DF) i både Jyllands-Posten og i DR2’s ’Deadline’.

Han var i aften-tv med Pia Kjærsgaard, hvor han kamplystent gik til angreb på DF’s medvirken til dagpengeforringelser. Og han var i morgen-tv.

Og så var Sass – i stærk kontrast til 2019 – også i klassiske politiske debatter.

Flere debatter

Blandt andet på Osted Friskole, hvor Sass halvvejs i valgkampen debatterede med helt almindelige vælgere og folketingskandidater fra de andre partier.

Samlet set var Henrik Sass aktiv gennem uddeling, deltagelse i debatter eller i interviews med pressen i mindst 17 ud af valgkampens 23 dage.

Endelig udmærkede Henrik Sass sig i 2015 ved at være yderst aktiv på de sociale medier.

Mens Henrik Sass ’tweetede’ 37 gange under valgkampen i 2015, skal hans seneste tweet i dag findes i oktober 2018.

37 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere