Eks-spindoktor: DF-træk en politisk bombe

Det er en politisk bombe, at DF-formand nu vender ryggen til Socialdemokratiet, mener Noa Redington

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen. Foto: Ritzau Scanpix
Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen. Foto: Ritzau Scanpix

At Kristian Thulesen Dahl ikke vil hjælpe en potentiel socialdemokratisk regering, hvis ikke den laver et helt og fuldt samarbejde med Venstre og DF, er en bombe i valgkampen.

Det siger Noa Redington, tidligere spindoktor for Helle Thorning-Schmidt (S), efter et interview i Børsen med Kristian Thulesen Dahl.

- Det er måske den største historie i valget indtil nu, fordi Kristian Thulesen Dahl brutalt hiver tæppet væk under Mette Frederiksen, mener Redington:

Bergur Løkke Rasmussen og Aran Katarina Kirschenmann. Foto: Martin Sylvest Valg19 Bergurs kæreste rammer udenlandsk avis

- Det kan blive et afgørende knæk for den strategi, Socialdemokratiet har bygget op omkring et samarbejde med Dansk Folkeparti på velfærds- og udlændingeområdet.

- Men det afviser Kristian Thulesen Dahl her. Og det kan han ikke løbe fra nu, siger Noa Redington.

Noa Redington. Foto: Ritzau Scanpix
Noa Redington. Foto: Ritzau Scanpix
 

I en længere periode har Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti nærmet sig hinanden. Kristian Thulesen Dahl har tidligere sagt, at Mette Frederiksen 'har hans nummer'.

Og Socialdemokratiet har erklæret sig parat til at danne en etpartiregering, der vil samarbejde med dem, der vil støtte partiets politik.

- Socialdemokratiet har bygget en forventning op om, at Dansk Folkeparti kunne bruges, når Radikale Venstre stillede krav. Men den strategi er pillet fra hinanden og efterlader Socialdemokratiet et meget følsomt sted.

Lars Løkke greb et borgerspørgsmål - og misbrugte lynhurtigt sin 'svigerdatter' politisk. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Valg19 Løkke misbrugte sønnens kæreste i tv-duel

- For nu må man tage det alvorligt, at Radikale, SF og Enhedslisten har nogle krav til en regeringsdannelse, siger politisk kommentator Noa Redington.

FØLG EKSTRA BLADETS LIVEDÆKNING AF VALGET HER

488 kommentarer
Vis kommentarer