Hønge takker nej til parlamentet

Vikaren fra helvede vil ikke til Bruxelles

KArsten Hønge i Brønshøj med pølse. Foto: Jan Sommer
KArsten Hønge i Brønshøj med pølse. Foto: Jan Sommer

Karsten Hønge oplyser til Ritzau, at han videregiver sit mandat til Europa-Parlamenet til 21-årige Kira Marie Peter-Hansen.

Dermed står det klart, at han går efter en plads i Folketinget ved valget den 5. juni.

Til Ritzau siger han:

- Med udsigten til en periode i Folketinget, som mildest talt vil blive meget usikker, og hvor der vil blive meget omskiftelighed, mener jeg, vi har brug for, at vi trækker på de kræfter, der har en erfaring i at være der og sørge for, at SF stadig sejler støt og godt, som partiet har gjort de seneste par år.

Det har været fulgt med spænding hele dagen, hvad SF'eren ville vælge, fordi han er en stærk mand i partiformand Pia Olsen Dyhrs folketingsgruppe.

Med hans valg af Folketinget står nu tilbage for SF at svare på, hvorfor de puttede en mand på stemmesedlen, som reelt ikke ænskede valg.

SF's spidskandidat, Margrete Auken, kan dog ikke se problemet:

både Alternativet og Enhedsliten har stillet spidskandidater op, som også stiller op til parlamentet, hvorfor skal vi så få at vide, at det er meget slemt for demokratiet. Jeg synes, det er fedt, og du kan være sikker på, at han kommer til at vælge det der bedst for ham og SF.

- Jeg synes. det er et luksusdilemma. Jeg gider ikke synes, det er sørgeligt, sagde Margrete Auken søndag aften til Ekstra Bladet.

Se klippet nederst i artiklen.

58 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere