Jarlov: Folk tror at vi prøver at snyde dem

Erhvervsminister Rasmus Jarlov ved ikke, hvad han skal sige for at få vælgerne til at tro på politikere

Ramus Jarlov lød noget modløs, da han talte om danskernes politikerlede i 'Valgmorgen på Ekstra Bladet'. Se klippet her. Producer: Martin Lorentsen.

Jordmoder er det erhverv, danskerne finder mest troværdigt, og politiker er det erhverv, som danskerne har mindst tillid til. Det har indtil flere undersøgelser fastslået de seneste år.

Blandt andre en undersøgelse fra DR, der på en troværdighedsskala fra 1-5 vurderer jordmødre til 4,15 i toppen og politikere til den laveste score på 2,10.

En af de vælgere, der har mistet tiltroen til politikerne er 28-årige Mikkel Hyttel fra Aalborg, der er en del af Ekstra Bladets valgpanel. Han har tænkt sig at stemme blankt til det kommende folketingsvalg.

Mikkel Kvejborg Hyttel - Kort fortalt

  • Har gået på Aalborghus Gymnasium og er matematisk student.
  • Tjente værnepligten i Forsvaret på kasernen Nørresundby.
  • Kørte som chauffør for kurerfirmaet UPS i tre år.
  • Studerede på læreruddannelsen i to år, indtil han efter nogle praktikperioder som folkeskolelærer skiftede mening.  
  • Har også læst til trafikleder hos Banedanmark, men leder i øjeblikket efter et nyt arbejde.

- De kan sagtens love guld og grønne skove, men om det sker - det ved man ikke, siger Mikkel Hytte i tirsdagens udgave af 'Ekstra Bladets valgmorgen'.

Ramus Jarlov overtog sidste sommer jobbet som erhvervsminister fra sin konservative kollega Brian Mikkelsen. Politikerleden er ifølge Jarlov et stort problem, men siger i samme ombæring, at det er svært at gøre noget ved det som politiker.

- Jeg synes godt nok det er problematisk, fordi vi kan næsten ikke sige noget uden folk tror, at vi snyder dem, og det gør vi altså ikke, generelt.

- At blive mødt med så meget mistillid er en mærkelig oplevelse, siger erhvervsminister Rasmus Jarlov i 'Ekstra Bladets valgmorgen'.

Du kan se hele Rasmus Jarlovs opsang i videoen over artiklen.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

'Ekstra Bladets valgmorgen' havde tirsdag besøg af Rasmus Jarlov, Anna Thygesen og politisk kommentator Henrik Qvortrup samt Skype-forbindelse med Laura Lindahl og to af danskerne fra Ekstra Bladets valgpanel.

Du kan se hele programmet her:

1 af 2 
2 af 2 
135 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere