Kristian Jensen: Sass vil ikke møde mig

Nuværende finansminister Kristian Jensen (V) har flere gange forsøgt at byde manden, der håber på at overtage hans ministerium, op til dans - men Henrik Sass Larsen vil ikke

Finansminister Kristian Jensen får 'nej, nej, nej', når han inviterer Henrik Sass Larsen til debat. Foto: Anita Graversen.
Finansminister Kristian Jensen får 'nej, nej, nej', når han inviterer Henrik Sass Larsen til debat. Foto: Anita Graversen.

Når Henrik Sass Larsen - som Ekstra Bladet i dag fortæller - ikke møder vælgerne, så undviger han fra et ’godt, demokratisk princip’.

Det mener finansminister Kristian Jensen (V), som har været til 84 arrangementer indtil nu i valgkampen.

Til sammenligning har manden, der gerne vil sætte sig for bordenden i Finansministeriet efter valget, Henrik Sass Larsen, været ude at møde vælgere tre gange under valgkampen.

Fredag formiddag brugte Henrik Sass Larsen - iklædt solbriller og afslappet tøj - på en indkøbstur. Samtidig var hans finansminister-konkurrent, Kristian Jensen, på virksomhedsbesøg og med debatter. Privatfoto.
Fredag formiddag brugte Henrik Sass Larsen - iklædt solbriller og afslappet tøj - på en indkøbstur. Samtidig var hans finansminister-konkurrent, Kristian Jensen, på virksomhedsbesøg og med debatter. Privatfoto.
 

Kristian Jensen undrer sig over, at Sass Larsen ikke vil møde ham til en god, gammeldags politisk debat.

– Vi har prøvet flere gange at få en debat med Henrik Sass Larsen, men det er desværre ikke lykkedes, siger nuværende finansminister Kristian Jensen.

– Hvad er reaktionen, når I inviterer?

– Vi har fået et nej og en henvisning til, at vi må debattere med andre socialdemokrater. Det gør vi så, men jeg synes, det er ærgerligt.

– Man må vel føre valgkamp, som man har lyst til?

– Ja, men jeg synes, det er mest ordentligt at stille sig til rådighed i debatter. Danskerne skal kunne høre vores argumenter op mod hinanden, forklarer Kristian Jensen.

Ikke syg længere
Sass oplyste i februar, at han har lidt af en depression i løbet af efteråret 2018. Derfor undersøgte Venstre – via fælles bekendte – om Sass Larsen nu igen var ved godt helbred, før man udfordrede offentligt. 

Sass Larsen er i dag okay ifølge meldingerne fra Socialdemokratiet. Han er sågar robust nok til at blive finansminister efter valget, har han sagt.

Sass genopstået
Efter at have læst Ekstra Bladet, har Henrik Sass Larsen - der i øvrigt har fødselsdag i dag - været på Facebook for at understrege, at han bestemt møder vælgerne - uden dog at nævne, hvor han møder dem.

Fuld power sidste gang:

Forskellen på Henrik Sass i 2015 og 2019 er slående.

I hvert fald når det handler om valgkamp.

Mens Socialdemokratiets stærke mand indtil videre har været en yderst sjælden gæst i dette års valgkamp, var han her, der og alle vegne i sommeren 2015.

Det viser en gennemgang af Henrik Sass Larsens Facebook- og Twitter-profiler samt medieomtale fra sidste valgkamp, som Ekstra Bladet har foretaget.

For fire år siden kunne Sass opleves til både Folkemødet på Bornholm samt på Det Fynske Folkemøde.

Han var på gaden for at dele roser ud flere gange i både Køge, Hvalsø, København og Odense.

Han besøgte valgkampen i Aalborg.

Han deltog i debatinterviews med Peter Skaarup (DF) i både Jyllands-Posten og i DR2’s ’Deadline’.

Han var i aften-tv med Pia Kjærsgaard, hvor han kamplystent gik til angreb på DF’s medvirken til dagpengeforringelser. Og han var i morgen-tv.

Og så var Sass – i stærk kontrast til 2019 – også i klassiske politiske debatter.

Flere debatter

Blandt andet på Osted Friskole, hvor Sass halvvejs i valgkampen debatterede med helt almindelige vælgere og folketingskandidater fra de andre partier.

Samlet set var Henrik Sass aktiv gennem uddeling, deltagelse i debatter eller i interviews med pressen i mindst 17 ud af valgkampens 23 dage.

Endelig udmærkede Henrik Sass sig i 2015 ved at være yderst aktiv på de sociale medier.

Mens Henrik Sass ’tweetede’ 37 gange under valgkampen i 2015, skal hans seneste tweet i dag findes i oktober 2018.

59 kommentarer
Vis kommentarer