LA vælger ny formand i dag

Anders Samuelsen har selv peget på Simon Emil Ammitzbøl-Bille, som sin arvetager

Anders Samuelsen er ude af Folketinget og nu fortid som politisk leder for LA. Se hans pressemøde i forbindelse med afgangen her. Video: Kenneth Meyer.

Liberal Alliances landsformand, Leif Mikkelsen siger ifølge TV2, at partiet 'senere i dag' vil vælge ny partileder.

Partileder Anders Samuelsen trak sig tidligere torsdag fra sin post, efter at Liberal Alliance ved folketingsvalget onsdag mistede ni mandater i forhold til valget i 2015. Partiet har nu kun fire mandater.

- Vi har fået tildelt fire mandater, og det er blandt de fire, det bliver afgjort, hvem der skal være politisk leder, siger han til TV 2.

- Det vil klæde det fremtidige samarbejde, hvis de snakker sig frem til én kandidat, de sammen peger på og derfra give fuld opbakning, lyder opfordringen videre fra Leif Mikkelsen.

Det foreløbige resultat viser, at Liberal Alliances fire mandater er gået til Simon Emil Ammitzbøl-Bille, Ole Birk Olesen, Henrik Dahl og Alex Vanopslagh. Det bliver blandt de fire, at der formentlig skal findes en ny formand. 

Liberal Alliance kan dog sagtens vælge en formand, som ikke sidder i Folketinget - det står i partiets vedtægter, paragraf otte.

Fungerende Økonomi- og indenrigsminister, Simon Emil Ammitzbøl-Bille, ser dog ud til at være favorit til posten.

13 kommentarer
Vis kommentarer