Løkke lover gaveregn: 69 milliarder til velfærd

Statsministeren vil afsætte 69 milliarder til velfærd

Statsministeren afslørede onsdag, at han vil afsætte hele 69 milliarder til velfærd, eller 'velfærdsløftet', som han kalder det.

Lars Løkke Rasmussen vil afsætte 69 milliarder til velfærd. Pengene skal gå til kernevelfærd frem mod 2025 og bliver kaldt 'velfærdsløftet'.

Venstre er klar til at skrue markant op for væksten i det offentlige forbrug, hvis partiet vinder valget. Det fastslår Lars Løkke Rasmussen i en tale ved Dansk Erhvervs Årsdag i København.

Her udsteder Lars Løkke Rasmussen et såkaldt 'velfærdsløfte' til vælgerne:

Frem til 2025 vil Venstre bruge 69 milliarder kroner ekstra på velfærd. Det skal sikre, at der er nok penge til at betale for offentligt ansatte, der kan tage sig af de ekstra ældre og flere børn, som ventes at komme i de kommende år, fastslår Løkke.

Dermed forsøger han nu at udligne forskellen til Socialdemokratiets Mette Frederiksen, når det gælder viljen til at bruge flere penge på velfærd.

- Det løfte, jeg giver i dag, er et løfte om, at vi har et offentligt forbrug, der følger med befolkningsudviklingen. Men der er stadig flere penge at gøre med, siger Løkke på Dansk Erhvervs Årsdag til Ritzau.

Bidrag bliver sløjfet
Lars Løkke siger desuden, at han vil sløjfe det omdiskuterede omprioriteringsbidrag. Det går ud på, at kommunerne skal skære én procent af deres budget, som staten får råderet over. Det var VLAK-regeringen, der selv indførte bidraget, men det bliver altså nu trukket tilbage.

Det drejede sig i alt om 2,4 milliarder kroner i 2017, 4,7 milliarder i 2018 og skulle have været på over syv milliarder i 2019.

- Den gode økonomi og Venstres velfærdsløfte betyder også, at vi fra næste år kan sløjfe omprioriteringsbidraget og frigøre mange millioner til uddannelse og undervisning, siger Lars Løkke Rasmussen.

Rasmus Paludan har fået kæmpe succes med at udnytte algoritmerne på YouTube, der belønner hans videoer med større udbredelse, jo mere vanvittige de er. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix Politik Valget på vrangen: Algoritmer giver vanvid mere plads

Vil ikke hæve skatten
I Venstres pressemeddelelse står der:

' Med Velfærdsløftet vil Venstre samlet investere 69 milliarder kroner i mere og bedre velfærd i perioden 2020-2025, svarende til at vi vil lade det offentlige forbrug vokse med 0,65 procent hvert år, så det følger det demografiske træk.'

'Det kan vi gøre inden for de eksisterende økonomiske rammer uden at hæve skatten, fordi dansk økonomi er solid, og fordi vi på grund af vores reformer og ansvarlige økonomiske politik kan se ind i en årrække med plus på den offentlige saldo.'

I 2015 gik Venstre til valg på nulvækst i den offentlige sektor. Og VLAK-regeringen har haft et mål om at holde væksten i det offentlige forbrug på 0,3 procent.

Ingen minusvækst
Med velfærdsløftet lægger Løkke afstand til Liberal Alliance, der ønsker minusvækst i den offentlige sektor for at give plads til skattelettelser og vækst i den private sektor.

Løkke sløjfer dog ikke endegyldigt muligheden for skattelettelser i den kommende regeringsperiode, hvis han skulle genvinde magten.

- Betyder det så, at der aldrig mere kommer en skattelettelse? Nej, det tror jeg ikke. Der er råd til at følge demografien - uden skattestigninger. Og der er endda også lidt til, som eksempelvis ville kunne bruges på målrettede skatte- og afgiftslettelser, siger statsministeren.

717 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere