Løkke med udstrakt hånd: S-profil skyder samarbejde ned

Lars Løkke og borgmestre leger med tanken om en regering med Venstre og Socialdemokratiet, men det afviser S-profil fuldstændigt

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ser pointer i en SV-regering. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ser pointer i en SV-regering. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Socialdemokratiet kommer ikke til at danne regering med Venstre.

Så kort lyder afvisningen fra S-profilen Peter Hummelgaard, efter statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ikke var helt afvisende overfor ideen med en såkaldt SV-regering fredag aften.

- Dansk politik er i opbrud. Og udfaldet af valget er ikke til at spå om. Men én ting er sikkert: Socialdemokratiet kommer ikke til at danne regering med Venstre, siger Peter Hummelgaard.

- Vi har indgået masser af forlig, men forlig er politisk metode til at opnå resultater. En regering sammen forudsætter, at man passer sammen ideologisk, og det kan jeg ikke se, forklarer Peter Hummelgaard.

Løkke: Nogle pointer
Statsministeren var modsat langt mere åben for ideen om en fælles regering med de politiske modstandere i Socialdemokratiet, da han fredag aften gæstede Det Politiske Talkshow med Mette Vibe Utzon på DR2.

- Der er da nogle pointer i det, det er der da, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Nu kæmper vi hver især for at få den størst mulige opbakning, og så må vi se, hvor det ender, når valgets tale har været der, siger Lars Løkke Rasmussen i Det Politiske Talkshow med Mette Vibe Utzon.

Borgmestre er klar
Flere borgmestre fra Venstre og Socialdemokratiet ser også positivt på en SV-regering, skriver TV2. Blandt andre S-borgmester i Frederikshavn, Birgit S. Hansen, Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V) og Herning-borgmester Lars Krarup (V).

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, afviser dog samarbejdet overfor TV2.

- Uenighederne er for store. Det gælder ikke mindst på spørgsmålet om ulighed og vores velfærdssamfunds fremtid, siger hun til tv-stationen.

Socialdemokratiet og Venstre dannede regering sammen under Anker Jørgensens regering i 1978. Det holdt dog kun i 14 måneder, fordi der var for stor mistillid internt i regeringen.

261 kommentarer
Vis kommentarer