Medie: Søndag kan ende med politisk blodbad

Flere partier risikerer at stå helt uden for indflydelse i EU, når der søndag stemmes

SENESTE: DR har rettet deres historie - SF står IKKE til at miste sit ene mandat, som det tidligere fremgik af mediets historie

Det er god grund til at bide negle i flere danske partier forud for EU-valget i morgen.

Ifølge DR Nyheder viser en frisk måling nemlig, at Folkebevægelsen mod EU og De Konservative langt fra kan føle sig sikre på at få et mandat.

Målingen viser også, at Enhedslisten, Liberal Alliance og Alternativet holdes helt uden for indflydelse og ingen mandater får. Det har de tre partier så heller ikke haft i den forgangne valgperiode.

Dansk Folkeparti står i øvrigt fortsat til at få et markant ringere valg end i 2014. Målingen forudser en halvering fra de nuværende fire til to mandater.

Derimod ventes Socialdemokratiet, Venstre og Radikale Venstre alle at gå et mandat frem til henholdsvis fire, tre og to mandater.

Dokumentation: Her er DR's rettelse

Det var en 'and', da DR Nyheder tidligere i dag fortalte, at SF risikerer at ryge ud af EU-parlamentet ved valget i morgen. Her er den rettelse, som nu findes i bunden af mediets oprindelige historie:

I en tidligere version af denne artikel fremgik det, at SF også stod på vippen til at miste et mandat og ryge ud af Europa-Parlamentet, hvis målingen holder. Dette er ikke korrekt og rettet.

23 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere