Mette F. tæsker Thorning

Mette Frederiksen kommer til at høste flere stemmer ved dette folketingsvalg, end Helle Thorning gjorde i 2015

Mette Frederiksen er godt på vej til at blive dette valgs største stemmesluger. I nat havde S-formanden overskud til at hylde Lars Løkke Rasmussen i sin tale.

43.489. Så mange stemmer får Mette Frederiksen (S) ved folketingsvalget.

Mette Frederiksen høster dermed flere personlige stemmer end sin forgænger i Socialdemokratiets formandsstol.

Ved folketingsvalget i 2015 blev Helle Thorning-Schmidt valgets næststørste stemmesluger med 42.412 personlige stemmer.

Onsdag kort før 13, hvor det kun var Thisted-kredsen i Nordjyllands Storkreds, der ikke er talt op, havde S-formanden og landets måske kommende statsminister fået 41.668 personlige stemmer. Det endelige resultat er nu 43.489.

Henrik Sass Larsen var stort set fraværende under valgkampen fra officielle aktiviteter. Her er han fanget efter et indkøb. Privatfoto Valg19 Mystik om Sass: Udeblev fra valgfest

Mette Frederiksen måtte tørre tårerne væk, før hun forlod Christiansborg natten til torsdag ovenpå et mudret valgresultat for sit parti - men som sejrskvinde i rød blok. Foto: Anthon Unger Valg19 Mette i tårer i nat: Nu begynder det store dronninge-spil

Det vil sige, at Mette Frederiksen skulle hente mindre end 744 personlige stemmer i Thisted-kredsen, hvis hun ikke skulle slå sin forgænger Helle Thorning-Schmidt. Hvilket da også viste sig at være en formalitet.

Netop i Thisted fik Socialdemokratiet en pæn fremgang og i alt 35,3 pct. af stemmerne.

Mette Frederiksen ser - indtil videre - også ud til at blive landets største stemmesluger. På trods af en lille tilbagegang for Socialdemokratiet, ender partiet med at blive det største i Folketinget med 25,9 procent af stemmerne.

Derudover kan hun med stor sandsynlig også føje titlen som regeringschef til sit CV. Alt tyder nemlig på, at et flertal af Folketingets partier, der vil pege på Mette Frederiksen som statsminister.

Foto: Jonas Olufson Valg19 Stemmerne er talt op: Her er valgets endelige resultat

Valg19 SF-formand står fast på tre krav til Mette Frederiksen

102 kommentarer
Vis kommentarer