Mikkel stemmer blankt: Dét kan få mig til at sætte kryds

Mikkel Hyttel fra Ekstra Bladets valgpanel har mistet tilliden til politikerne, og der skal ske mirakler, hvis han skal sætte et kryds

Rasmus Jarlov har udråbt sig selv som 'Lyngby og Gentoftes kandidat'. Kan man det samtidig med, at man er minister for hele Danmark? Se debatten, og valgpanelets kommentar i klippet her. Producer: Martin Lorentsen.

Ved folketingsvalget i 2015 var der hele 29.920 danskere, der stemte blankt. Det svarer til, at alle indbyggere i Holbæk besluttede sig for ikke at sætte et kryds.

Ved det kommende valg grundlovsdag, kan man også forvente mange blanke stemmer. Mikkel Hyttel, der er en af de fem danskere i Ekstra Bladets valgpanel, har ved flere lejligheder tilkendegivet, at han ikke vil sætte kryds ved nogen til det kommende folketingsvalg. Han har ganske enkelt ikke tiltro til nogen af de opstillingsberettigede kandidater.

Tirsdag i 'Ekstra Bladets valgmorgen' blev Mikkel spurgt ind til, hvad det betyder, at en politiker er forankret i sit lokalområde, og tager lokalpolitik med ind på Christiansborg.

- Det synes jeg er en god ting, man skal holde sig til sine rødder. Jeg synes ikke bare, at man kan tage et problem og smide det på hele Danmark. Der er forskellige problemer i forskellige regioner, siger Mikkel Hyttel fra Ekstra Bladets valgpanel.

En politiker, der kunne love resultater i hjembyen Aalborg kunne godt være interessant for den kritiske vælger, men den grundlæggende mistillid er stadig stor.

Kunne det gøre en forskel, at du så i det mindste kunne stemme på en, du vidste ville gøre noget godt for Aalborg? Lyder spørgsmålet til den 28-årige aalborgenser.

Du kan høre Mikkel Hyttels svar, og studiedebatten om lokalpolitik på Christiansborg i videoen over artiklen.

Mikkel Kvejborg Hyttel - Kort fortalt

  • Har gået på Aalborghus Gymnasium og er matematisk student.
  • Tjente værnepligten i Forsvaret på kasernen Nørresundby.
  • Kørte som chauffør for kurerfirmaet UPS i tre år.
  • Studerede på læreruddannelsen i to år, indtil han efter nogle praktikperioder som folkeskolelærer skiftede mening.  
  • Har også læst til trafikleder hos Banedanmark, men leder i øjeblikket efter et nyt arbejde.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

'Ekstra Bladets valgmorgen' havde tirsdag besøg af Rasmus Jarlov, Anna Thygesen og politisk kommentator Henrik Qvortrup samt Skype-forbindelse med Laura Lindahl og to af danskerne fra Ekstra Bladets valgpanel.

Du kan se hele programmet her:

83 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere