Pape levede dobbeltliv: Det var en lettelse

- Jeg er et meget ærligt menneske, lyder det i dag fra den konservative justitsminister, som i årevis skjulte sin seksualitet for selv sin mor og far

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) sprang ud som homoseksuel i midten af sine 30'ere. Foto: Jens Dresling
Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) sprang ud som homoseksuel i midten af sine 30'ere. Foto: Jens Dresling

Søren Pape Poulsen (K) tager gerne sin forlovede Josue Medina Vazquez til bal hos dronningen.

I mange år skiltede den nuværende justitsminister dog langtfra med sin seksualitet.

Da han i midten af sine 30'ere sprang ud, vidste ikke engang hans forældre, at han var homoseksuel.

- Jeg er et meget ærligt menneske. Og jeg har aldrig skjult over for nogen, hvad jeg står for. Men med hensyn til det personlige og private, er det rigtigt, at jeg traf et valg om ikke at være åben eller erkende det. Men det er ikke fordi, jeg har følt, at der var noget, jeg gjorde forkert, fortæller den i dag 47-årige formand for Det Konservative Folkeparti i et interview med B.T.

Tiden var en anden
Han fortæller også, at han sommetider tænker på, at han skulle have fortalt mor og far sin hemmelighed noget før, men ikke ligefrem er ked af sin mangeårige fortielse:

- Jeg ved ikke, om jeg er ked af det. Jeg tror bare, det var omstændighederne. Det faldt mig ikke ind. Men kunne jeg gøre det om, så tror jeg, at det på nogen måder havde været nemmere. Men tiden var en anden, siger han.

Da Pape endelig tog bladet fra munden, var det en lettelse:

- Der er et eller andet, der forsvinder fra din skulder, siger han til B.T.

Da Pape i august 2014 tog over som K-formand efter Lars Barfoed var han ærlig om sin homoseksualitet. Noget, som skabte nogen opstandelse, da Det Konservative Folkeparti traditionelt set ikke er et homo-venligt parti.

Se også: Pape udskyder bryllup igen: - Jeg har bare ikke tiden

Partiet stemte i 2010 nej til, at homoseksuelle par skulle kunne adoptere på lige fod med heteroseksuelle par. Den konservative folketingsgruppe måtte i 2012 fritstille medlemmerne, da loven om bøsser og lesbiskes ret til ægteskab blev behandlet i Folketinget i 2012, fordi gruppen ikke kunne nå til enighed.

Artiklen fortsætter under billedet...

Den konservative formand og hans forlovede har stadig ikke fundet en dato for deres bryllup. Foto: Jonas Olufson
Den konservative formand og hans forlovede har stadig ikke fundet en dato for deres bryllup. Foto: Jonas Olufson
 

Bryllup udsat flere gange
Loven blev vedtaget - også til Papes private fornøjelse. Han friede ifølge en klumme i Berlingske 14. februar 2015 til sin udkårne, og brylluppet skal efter planen stå i Domkirken i Viborg.

- For mig er det vigtigt, at det bliver i en kirke. Det er det også for Josue, men der, hvor han kommer fra, bliver to mænd bare ikke gift. Det kan vi her, og domkirken er den kirke, vi bruger om søndagen. Ikke hver søndag, men når jeg er hjemme, går vi derover til gudstjeneste, har justitsministeren sagt til Fyens Stiftstidende.

Brylluppet er siden flere gange blevet udsat. På et tidspunkt var der tale om sensommerbryllup i 2017, som blev udskudt. Sommeren efter havde parret også talt om at blive smedet i hymens lænker, men da meddelte Pape til Ekstra Bladet, at d'herrer ikke havde kunnet finde tiden til det:

- Vi taler jo om, 'hvornår skal det være?' Jeg må bare være ærlig at sige, at livet som minister er meget travlt, i forhold til at skulle planlægge sådan noget. Han har sin virksomhed, som han har været nede og passe her hen over sommeren, forklarede Pape blandt andet om sin bedre halvdel, som arbejder i sit hjemland, Den Dominikanske Republik.

I samme åndedrag forsikrede han Ekstra Bladet om, at parret fortsat skal giftes.

Forlovet overfaldet
Josue Medina Vasquez har flere gange været gennem mediemøllen - senest, da han under en bytur i maj i fjor blev slået af en slovakisk advokat.

Se også: Justits-Papes forlovede taget i spritkørsel

Josue Medina Vasquez mente selv, at slovakken havde råbt 'I don't like homos' under tumulten, men det kunne ikke bevises i retssagen, eftersom der ikke var nogle vidner, der kunne bekræfte det.

I byretten fik den nu 35-årige advokat 40 dages ubetinget fængsel for vold og udvisning af Danmark med indrejseforbud i seks år. Landsretten nedsatte straffen til 30 dage, men fastholdt indrejseforbuddet.

Se også: Dom for vold mod minister-kæreste når helt til Højesteret

I september i år skal Højesteret vurdere sagen, som den dømte og hans advokat, Erbil Kaya, mener er udtryk for forskelsbehandling.

1 af 2 Den konservative formand og hans forlovede har stadig ikke fundet en dato for deres bryllup. Foto: Jonas Olufson
2 af 2 Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) sprang ud som homoseksuel i midten af sine 30'ere. Foto: Jens Dresling
59 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere