Plakat-nedriver fanget på fersk gerning

Nye Borgerliges Lars Boje Mathiesen udstiller en ung mand på Facebook for at rive valgplakater ned

En bekendt af Lars Boje Mathiesen fra Nye Borgerlige fanger en dreng i at rive valgplakater ned på fersk gerning. Video: Facebook/Lars Boje Mathiesen

De danske gader og stræder er i disse dage plastret til med valgplakater, og det er tydeligvis ikke alle, der er lige glade for det.

Nye Borgerliges Lars Boje Mathiesen delte tirsdag aften en video, hvor en ung dreng bliver fanget i at rive en valgplakat af partifællen Mette Thiesen ned.

I videoen kører en vred bekendt af Nye Borgerlige-profilen efter den cyklende dreng og konfronterer ham med hans kriminelle gerning.

- Hvad laver du? råber manden bag kameraet.

- Jeg er imod et nazi-parti, lyder svaret fra plakatnedriveren, der muligvis kan se frem til en bøde.

Ved kommunalvalget i 2017 så man flere eksempler på borgere, der blev idømt bøder for at flå valgplakater ned. En 21-årig mand blev eksempelvis idømt en bøde på 800 kroner samt et erstatningskrav på 500 kroner for at rive omkring ti valgplakater ned i Slagelse.

Om den unge mand i videoen kan se frem til en lignende straf, er endnu uvist.

Du kan se hele konfrontationen i videoen over artiklen.

Thiesen: Rystende
Offeret for nedrivningen, Mette Thiesen, er stærkt utilfreds med behandlingen af det nye højrefløj-partis valgplakater. Hun oplever særligt chikane fra den yderste venstrefløj.

- Jeg synes, det er rystende, at vi ser denne form for politisk motiveret hærværk. Vi oplever, at vores plakater bliver revet ned og skrevet hen over, siger Mette Thiesen til Ekstra Bladet.

Foreningen Antifa, som blandt har været tydelige i gadebilledet i forbindelse med Rasmus Paludans demonstrationer, opfordrer direkte på hjemmesiden valgplakat.info til at rive valgplakater ned fra Nye Borgerlige og andre partier.

Mette Thiesen vil have Enhedslisten til at positionere sig over for foreningen. Hun påstår, at der er en tæt forbindelse mellem den reaktionære gruppe og folketingspartiet.

- Jeg har både oplevet, at der er blevet skrevet 'nazi' og '54x fuck din mor', hvilket er en direkte hilsen fra Antifa.

- Antifa har tætte forbindelser til Enhedslisten og jeg savner, at Enhedslisten tager afstand fra det politisk motiverede hærværk og vold som de praktiserer, siger Mette Thiesen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Her opfordrer Antifa til at rive valgplakater ned. Privatfoto
Her opfordrer Antifa til at rive valgplakater ned. Privatfoto

641 kommentarer
Vis kommentarer