Politi har brugt 41 millioner kroner på Paludan-demoer

Fra 1. januar til og med 29. april har politiet brugt 41 millioner kroner i forbindelse med Paludans demoer

41 millioner har politiet brugt på Paludans demonstrationer.
41 millioner har politiet brugt på Paludans demonstrationer.

Det er dyrt for politiet at yde beskyttelse til Stram Kurs-lederen, Rasmus Paludan, der i foråret har afholdt et utal af demonstrationer.

En opgørelse fra Rigspolitiet viser, at politiets udgifter relateret til Rasmus Paludan-demonstrationer er på 41 millioner kroner.

Det skriver TV2, der har fået aktindsigt i opgørelsen.

Udgifterne dækker perioden fra 1. januar til og med 29. april i år. Udgifterne var fra årsskiftet og frem til 7. april til sammenligning på cirka seks millioner kroner.

Partilederen for Stram Kurs, Rasmus Paludan, mener, at beløbet er en rimelig sum at bruge på ham.

- For at beskytte demokratiet, så er 41 millioner ingenting. Det er penge, der bliver brugt til at beskytte mig, fordi der er nogen, der gerne vil slå mig ihjel, siger Rasmus Paludan til Ritzau.

Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet, er ikke overrasket over, at politiet har brugt 41 millioner kroner i forbindelse med Paludans demonstrationer.

- Jeg er desværre ikke overrasket, og det var også derfor, at jeg tidligere gjorde opmærksom på, om man måske ikke her kunne tale om et misbrug af sin ytringsfrihed eller have undersøgt det, siger Oxfeldt til Ritzau.

Politiet gør dog ifølge TV2 opmærksom på, at der ved nogle af demonstrationerne i optællingen har været andre demonstrationer, som har haft indflydelse på, hvor mange penge politiet har brugt.

73 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere