Politiet indskærper: Aflever ikke tændvæske til Paludan

Københavns Politi indskærper nu, at betjente ikke må aflevere genstande til Rasmus Paludan, når partilederen holder demostrationer

Københavns Politi forsvarer sig nu mod påstande om, at ordensmagten har hjulpet Rasmus Paludan med at købe tændvæske.

Københavns Politi er på sociale medier blevet beskyldt for at have hentet tændvæske til en Rasmus Paludan-demonstration 2. maj. På blandt andet Twitter florerer en sammenklippet video, hvor en betjent kommer med en flaske til Rasmus Paludan.

Forinden har Stram Kurs-partilederen bedt om at få noget tændvæske, fordi det blæser for meget til at kunne sætte ild i koranen. Man kan se, at han taler til en person uden for den obligatoriske indhegning. Derefter klippes der i videoen til, at det er en betjent, som kommer med tændvæsken. Københavns Politi kommenterer nu på sagen. Det sker via Twitter:

'I forbindelse med Stram Kurs' demonstration blev der etableret en sikkerhedszone. Det skete for at tilgodese sikkerheden samt muliggøre Rasmus Paludans dialog med de borgere, der ønskede det. I den forbindelse bad en borger en betjent viderebringe en flaske til Rasmus Paludan frem for, at betjenten visiterede borgeren, og derefter overlade det til vedkommende selv at overbringe flasken. Det var en konkret vurdering i situationen, hvor betjentens primære fokus altid er på sikkerhed.

Det er imidlertid vigtigt, at politiets fremtræden opleves neutralt og uden stillingtagen til andet end det sikkerhedsmæssige. Det er derfor kort tid efter demonstrationen i Amorparken blevet indskærpet, at betjentene ikke skal overbringe genstande eller på anden måde gøre noget i forbindelse med demonstrationer, der kan misforstås,' skriver Københavns Politi.

305 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere