Politikere vil ikke i løgnedetektoren

Men de slipper aldrig for at få deres valgløfter testet, lover Ekstra Bladets chefredaktør

Politikerne skal ikke nyde noget af at komme i Ekstra Bladets løgnedetektor. Så hellere hygge sig i ufarlige musikprogrammer på DR eller med gode venner på Færøerne. Videoreportage: Gorilla Media

Alt fra en rasende afvisning til et venligt 'vi har ikke tid' er svaret fra de politikere, som tusindvis af læsere har peget på som en kandidat til Ekstra Bladets løgnedetektor.

Det er resultatet, efter avisen de seneste dage har forsøgt at få både Rasmus Paludan, Lars Løkke Rasmusen, Inger Støjberg og Mette Frederiksen til at tage imod læsernes invitation.

Valg19 - 24. maj. 2019 - kl. 19:43 Poul til Paludan: Vis dig nu som en mand

Paludan: Stik den skråt op
Men både de og talrige andre politikere svarer enten klart nej, har ikke tid eller svarer slet ikke tilbage.

- Løgnedetektor?

- Den kan Poul Madsen stikke skråt op, lød det rasende i telefonen fra Paludan, mens flere af de bedst kendte politikere via deres spindoktorer lod klart vide, at de synes, det 'var en åndssvag idé' og 'utænkeligt', at deres arbejdsgiver havde tid eller lyst til at være med.

Der er dømt 'Velkommen på forsiden' til de mange politikere, der ikke lever op til deres valgløfter. Foto: Forsiden af Ekstra Bladet 8. maj 2019
Der er dømt 'Velkommen på forsiden' til de mange politikere, der ikke lever op til deres valgløfter. Foto: Forsiden af Ekstra Bladet 8. maj 2019

Valg19 - 22. maj. 2019 - kl. 19:03 Ristet i den varme stol

Har forsider klar
Afvisningerne får imidlertid ikke Ekstra Bladet til at stoppe med at forlange svar af politikerne, lover avisens chefredaktør.

- Det er ikke overraskende, men viser også tydeligt, hvorfor der er brug for, at medier som Ekstra Bladet holder skarpt øje med politikerne og deres mange løfter, siger Poul Madsen, der gik forrest og lod sig teste i løgnedetektoren.

- Det kan jeg så love dem, at vi vil gøre. Derfor er der allerede reserveret en forside til dem, der ikke holder valgløfterne.

Her er kandidaterne

Læserne har peget på disse politikere som kandidater til løgnedetektoren. Fredag var det fortsat ikke lykkedes Ekstra Bladet at få nogle af dem til at stille op - men invitationen står fortsat ved magt, hvis nogle af politikerne alligevel får tid eller lyst til at være med.

Inger Støjberg

Rasmus Paludan

Mette Frederiksen

Lars Løkke Rasmussen

Klaus Riskær Pedersen

Pernille Skipper

Isabella Arendt

Joachim B. Olsen

Ida Auken

Nicolai Wammen

Marcus Knuth

Pia Olsen Dyhr

Morten Bødsgaard

Anders Samuelsen

Ellen Trane Nørby

Kristian Thulesen Dahl

Rasmus Nordqvist

Morten Østergaard

229 kommentarer
Vis kommentarer