Qvortrup: Venstre stempler ud af blå blok

Venstres politik og i særdeleshed 'velfærdsløftet' ligner til forveksling socialdemokratisk politik. Sådan lyder det fra politisk kommentator Henrik Qvortrup

Venstre har forladt blå blok - sådan lød det fra Henrik Qvortrup, da han deltog i 'Ekstra Bladets valgmorgen'. Producer: Lasse Brøndahl.

Med løfter om 69 milliarder til velfærd forsøger Løkke at 'lukke en flanke' til Socialdemokratiet. Det har Henrik Qvortrup for længst slået fast.

Valg19 - 9. maj. 2019 - kl. 22:25 Forvirret borger: - Er 69 milliarder mange penge?

Men nu lyder meldingen fra den politiske kommentator, at Venstre ikke blot læner sig op ad Mette Frederiksens politik - de har simpelthen stemplet ud af blå blok.

Tirsdag aften gik Anders Samuelsen (LA) i krig mod Løkke, og til Jyllands-Posten sagde han, at det 'bliver vores opgave at sørge for, at det ikke bliver til virkelighed'.

- Liberal Alliance stempler ind, men det er i højere grad Venstre, der er stemplet ud. Stemplet ud af det, man normalt ville forbinde med at være borgerlig, konstaterer Henrik Qvortrup oven på velfærdskrigen i blå blok.

- Hold nu op, hvor skal man nærmest have luppen frem for at se forskellen mellem Venstre og Socialdemokratiet, tilføjer han.

Politik - 14. maj. 2019 - kl. 21:29 Qvortrup slagter Løkke: - Jeg er endda ret venlig

LA: Vil ikke føre S-politik
Den kontante vurdering faldt i 'Ekstra Bladets Valgmorgen', hvor Henrik Qvortrup gæstede tv-studiet sammen med kommunikationsrådgiver Anna Thygesen og Liberal Alliances Joachim B. Olsen.

Sidstnævnte tilsluttede sig Qvortrups vurdering af, at Venstres politik ligner Socialdemokratiets til forveksling.

- Alting er ekstremt hypotetisk, men forestiller man sig, at blå blok vinder - det ser svært ud lige nu - vil vi ikke sidde i en regering, der fører socialdemokratisk politik, fastslog Joachim B. Olsen.

Joachim B. Olsen afviser kategorisk at gå i regering med et Venstre, der fører socialdemokratisk politik. Producer: Lasse Brøndal

67 kommentarer
Vis kommentarer