R-profils våde drøm: Vil lukke DF ude

En SV-regering uden Dansk Folkepartis indblanding er Martin Lidegaards (R) 'våde drøm'. Om Radikale Venstre skal være en del af regeringen, er derimod ikke så vigtigt

Næstformanden for den radikale folketingsgruppe fantaserer om Mette og Lars. Producer: Martin Lorentsen.

Mette Frederiksen og Lars Løkke, der slår pjalterne sammen og kører Dansk Folkeparti ud på et sidespor, er radikale Martin Lidegaards hede drøm.

Det fortæller han i dagens Jyllands-Posten.

- Det er et drømmescenarie. Jeg kan både se de radikale som en del af sådan en regering, og jeg kan også se de radikale som parlamentarisk grundlag. Det er ikke afgørende, siger han til Jyllands-Posten.

I 'Ekstra Bladets Valgmorgen' uddyber Martin Lidegaard sin fantasi om en affære mellem Mette Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen.

- Hvis vi kan trække det bedste ud af de partier og vriste dem lidt ud af kløerne på Dansk Folkeparti, er det da præcis det, der er den våde drøm - ikke bare for mig, men for alle de radikale, påpeger han.

- Det er da fuldstændig konsistent og på linje med partiets linje at sige ‘prøv lige at høre; tænk hvis vi kunne lukke Dansk Folkeparti ude og lave en regering, hvor vi kan trække på det bedste i Venstre og Socialdemokratiet'.

Fredriksen eller Løkke? Uanset udfaldet af valget skal man kunne tælle til 90. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Valg19 Den store bogstavleg: Sammensæt dit eget flertal

Imploderer for åbent tæppe
Helt præcist hvad, der er det bedste fra partierne, uddyber Martin Lidegaard ikke, men han peger dog på to punkter, hvor Venstre og Socialdemokratiets politik på smukkeste vis kan forenes.

- Integration i Socialdemokratiet, der har en lang tradition -  indtil de gik ind for det der dødssyge paradigmeskift - og Venstre, som har en lang humanistisk tradition og tro på, at man skal dømmes for det, man er, og ikke det, man kommer fra.

I 'Ekstra Bladets Valgmorgen' får han også sendt en stikpille afsted mod regeringspartiet.

- I ser vel det samme som mig: Et Venstre, der er ved at implodere for åbent tæppe, lyder det.

Sammenholdet og fællesskabet i Venstre er ikke, hvad det har været. Foto: Mogens Flindt Valg19 Dysfunktionelle Venstre: End ikke BS kunne hjælpe

Se hele 'Ekstra Bladets Valgmorgen' her og bliv meget klogere på Martin Lidegaards fantasier.

Radikale kommer til at kæmpe om Venstre og Socialdemokratiets gunst, når der skal leges bogstavleg efter valgdagen. Pia Kjærsgaard er nemlig også lun på ideen gå i regering med Mette Frederiksen og Lars Løkke. Sådan lød det, da hun gæstede 'Ekstra Bladets Valgmorgen' 24. maj.

1 af 2 
2 af 2 
141 kommentarer
Vis kommentarer