Riskær kan få en mio. kr: Bruges på Sjælsmark-børnene

Partiet Klaus Riskær Pedersen vil fremover være en græsrodsbevægelse

Riskær vil forsøge at få partistøtte. FOTO: Jens Dresling, Ritzau Scanpix
Riskær vil forsøge at få partistøtte. FOTO: Jens Dresling, Ritzau Scanpix

Partiet Klaus Riskær opnåede 0,9 % af stemmerne ved folketingsvalget og kommer ikke ind. Partiet vil heller ikke stille op ved næste valg. Alligevel vil Klaus Riskær nu forsøge at ansøge om partistøtte, der potentielt kan give Riskær 977.559 kroner for et fuldt kalenderår.

Riskær oplyser også, at partiet skal være en græsrodsbevægelse, der skal forsøge at få fremmet de politiske mål på andre måder end parlamentarisk.

Først mål bliver at hjælpe børnene på Sjælsmark.

- Partiet vil i det omfang der kan opnås partistøtte tilrettelægge aktiviteter der kan fremme de mål som ca. 30.000 vælgere har udtrykt støtte til.

- Den første mærkesag som partiet vil forfølge er at få børnene ud af Sjælsmark. Partiet kan gennem annoncering i printmarkedet, aktiviteter på sociale netværk, annoncering på Facebook eller ved beordring af særlige analyser eller undersøgelser, sætte sig i stand til at forfølge partiets politik i den kommende valgperiode på anden vis end gennem repræsentation i Folketinget, skriver Riskær.

Partistøtte

Partistøtte skal anvendes til politisk arbejde. "Politisk arbejde" omfatter enhver aktivitet, der tager sigte på at fremme valg her i landet af en eller flere kandidater eller fremme et bestemt resultat af folkeafstemning her i landet ved at udbrede kendskabet til bestemte politiske synspunkter, at etablere og drive organisationer, at samarbejde med andre organisationer og på anden måde. 

Den politiske aktivitet behøver ikke nødvendigvis blive udført af partiet selv.

Partistøtte skal anvendes til politisk arbejde inden for det kalenderår, partistøtten vedrører, og det politiske arbejde, som partistøtten skal anvendes til, skal finde sted i dette kalenderår.

Partistøtten udbetales for et kalenderår og på én gang.

I 2018 blev der udbetalt i alt 113.388.451,75 kr til partier i Danmark.

Kilde: Økonomi- og Indenrigsministeriet.

87 kommentarer
Vis kommentarer