Røde partier vil stoppe besparelser i DR

Der er bred enighed i rød blok om, at besparelserne på DR og public service skal væk, og at der skal findes en løsning for Radio24syv. Det skriver Politiken fredag

Foto: Ritzau/Jens Dresling
Foto: Ritzau/Jens Dresling

De to partier, der har tegnet mediepolitikken under den borgerlige regering, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, har fået katastrofale valg, og nu vil det nye røde flertal tage et opgør med deres mediepolitik. Det er meldingen fra medieordførerne i Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten, skriver Politiken fredag.

- Når jeg ser på de kulturpolitiske meldinger, er der enighed om at få justeret og ændret i den medieaftale, der er lavet, siger Socialdemokratiets næstformand, kultur- og medieordfører Mogens Jensen til Politiken.

Det er først og fremmest besparelserne på DR og public service, som partierne vil se på, men også public service-puljen og etableringen af en ny tv-kanal er i spil.

Ud over at styrke DR og public service er der i rød blok enighed om, at Radio24syv skal have en redningskrans. S, R og SF mener, at man skal køre videre med den dab-model, som den afgående regering sammen med Dansk Folkeparti besluttede at udbyde, kort før statsminister Lars Løkke Rasmussen udskrev valg.

Partierne er ikke enige om detaljerne, men til gengæld er de enige om, at der ikke kan laves nogen aftale, før der er fundet en ny regering. Enhedslisten opfordrer i en mail til de øvrige medieordførere til et snarligt møde for at finde ud af, hvad de kan blive enige om.

362 kommentarer
Vis kommentarer