Skipper: Mette F. skal sige undskyld

Som beskæftigelsesminister udbenede Mette Frederiksen 'kynisk' indkomsten for syge og jobløse danskere, mener et støtteparti

Den sygedagpenge-reform, som Socialdemokratiet fik gennemført i 2013, skal ændres. Det lovede Mattias Tesfaye, da han gæstede 'Ekstra Bladets Valgmorgen'. Producer: Lasse Brøndal.

Hvis Mette Frederiksen bliver statsminister, kræver hendes støttepartier, at der bliver 'ryddet op' i hendes egne reformer.

Enhedslisten var imod reformerne, da de blev vedtaget, og politisk ordfører Pernille Skipper kalder Mette Frederiksen for ’kynisk’.

- Jeg håber, at Socialdemokratiet ved, at det ikke kun er Løkke, der skal ryddes op efter.

- Det er faktisk også SF-S-R-regeringen, der har pisket syge mennesker rundt og sendt mange flere udsatte unge ud i hjemløshed, siger hun.

- Snart må de se de mennesker i øjnene, sige undskyld og få reformerne ændret, kræver Pernille Skipper.

Enhedslisten mener, at Mette Frederiksen har købt sig ind på højrefløjens tese om,’at man kan presse mennesker på pengepungen, og så finder de nok et arbejde’.

SF: Meget at rette op på
Socialistisk Folkeparti var med til at vedtage reformerne, mens de sad i regering. Men nu fortryder partiet.

- Det er åbenlyst for enhver, at vægten blev lagt forkert i de reformer. Der er en slagside, som rammer forkert, for hårdt og for skævt, siger SF’s politiske ordfører, Karsten Hønge.

- Vi må forlange af Socialdemokratiet, at de reagerer på det her. Der er meget at rette op på, når vi snakker beskæftigelsespolitik, fastslår han.

Velfærdsstatens økonomiske sikkerhedsnet fik en tur med sparekniven, da Mette Frederiksen (S) var beskæftigelsesminister fra 2011 til 2014.

Dengang stod den nuværende S-formand i spidsen for reformer af kontanthjælp, førtidspension og sygedagpenge. Samlet skulle der spares 3,5 milliarder kroner på landets udsatte, viser Ekstra Bladets gennemgang.

Det står i skærende kontrast til Mette Frederiksens valgkampagne i øjeblikket, hvor hun ofte turnerer med ’velfærden først’ og gerne vil være en statsminister, ’der forsvarer dem i vores samfund, som har mindst’.

Socialdemokratiet: Vi skal gøre det bedre
Mette Frederiksen vil ikke svare på Ekstra Bladets spørgsmål om Socialdemokratiets valgløfter og reformer.

I stedet er det Mattias Tesfaye, fungerende politisk ordfører, som svarer skriftligt på vegne af partiet.

'Vi kan ikke spole tiden tilbage. Men vi kan gøre det bedre her fra. Og det skal vi,' skriver han.

Socialdemokratiet 'tager ansvar' for reformerne, men vil også tage ansvar for at ændre dem.

'Det vil være en topprioritet for os,' lyder det.

'Vi har desværre set alt for mange eksempler på udsatte og syge borgere, som er blevet behandlet på en måde, som vi ikke kan være bekendt,' skriver Mattias Tesfaye.

 

Mød Mettes ofre
Ekstra Bladet har gennem den seneste tid sat fokus på syge danskere, som blev ramt af Mette Frederiksens reform af sygedagpenge.

Indtil Kristian er rask igen, må han klare sig på et beløb, der svarer til kontanthjælp. FOTO: Christer Holte Politik Kristian har mén efter hjerneblødning: Man bliver straffet økonomisk

Rolf Dalby er af de mange danskere, der har mistet retten til sygedagpenge undervejs i et sygdomsforløb. Han har måttet gå fra almindelig løn til et beløb svarende til kontanthjælp. Foto: Ernst Van Norde Dansk politik Rolf mistede foden bid for bid: Blev ruineret imens

Valg19 - 20. maj. 2019 - kl. 07:37 Ramt af Mettes sparekniv: Depressive Carina får 0 kroner

Inger Biller har æggestokkræft og får kemo hver tredje uge. Kræften forsvinder ikke, men det gør hendes sygedagpenge måske. Foto: Ernst Van Norde Politik Inger har uhelbredelig kræft: Jobcenteret vil stoppe hendes sygedagpenge

Allan har altid arbejdet og klaret sig selv, indtil han blev ramt at to blodpropper i hjernen og blev lam. Nu er han i gang med genoptræning. 'Jeg er virkelig rystet over, at systemet er så dårligt.' FOTO: Christer Holte Politik Blodpropper i hjernen: Allan har knap nok råd til medicin

Fordi forsikringspengene modregnes, ender Roya på en ydelse, der svarer til kontanthjælp. Foto: Linda Johansen Nyheder Roya er sygemeldt efter biluheld: Får 241 kroner af kommunen

386 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere