Søren Gade suverænt fra start

Venstre-profilen Søren Gade har indtil videre fået flest stemmer

Søren Gade (tv.) sammen med Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen. Arkivfoto:René Schütze
Søren Gade (tv.) sammen med Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen. Arkivfoto:René Schütze

Som stemmerne er talt op, tegner der sig et billede af, at Venstres Søren Gade får et rigtig godt valg.

Lidt før halv ni mandag morgen ligger han suverænt i top med 16.723 stemmer. Optællingen af de personlige stemmer er langt fra færdig endnu, men Søren Gade er altså kommet godt fra land. Det kan også ses i hans hjemstavn.

I Holstebro har Venstre således fået 46,9 procent af stemmerne mod 18,8 til Socialdemokraterne. Det er en fremgang på 25,2 procent. I det hele taget har Venstre taget gode stik i Vestjylland. I Struer-kredsen har Venstre fået 4,1 procent af stemmerne, i Ringkøbing-kredsen har partiet fået 44,5 procent af stemmerne, mens procenten ligger på 30,5 og 36,3 i henholdsvis Esbjerg- og Varde-kredsen.

Søren Gade kom ellers svagt fra land til opstillingen til Europa-Parlamentet. Således blev han nummer fire på listen efter spidskandidat Morten Løkkegaard, Linea Søgaard-Lidell og Asger Christensen.

Men som det står lige nu, er Søren Gade altså den mest populære politiker i Danmark, hvilket han også var omkring midnat. Til sammenligning har Morten Løkkegaard fået 3945 stemmer lidt før halv ni.

10 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere