Thornings dødskys: Kandidater faldt som fluer

Den tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har støttet tre S-kandidater i valgkampen. Ingen af dem kom ind i Folketinget

Det har været politisk livsfarligt for socialdemokrater at få en krammer af Helle Thorning-Schmidt i valgkampen.

Den tidligere statsminister har støttet tre socialdemokrater og opfordret folk til at stemme på dem. Vælgerne har dog ikke fulgt Thornings råd. Alle tre kandidater - David Trads, Mette Reismann og Sine Heltberg - kom ikke i Folketinget, viser Ekstra Bladets gennemgang.

Dermed har der været en dumpeprocent på 100 blandt Helle Thorning-Schmidts udvalgte socialdemokrater.

Med 2779 personlige stemmer blev David Trads kun nummer fem ud af syv socialdemokratiske kandidater i Nordsjællands Storkreds, hvor Socialdemokratiet fik tre mandater.

Den politiske kommentator David Trads fik ellers denne 'hjælp' af Thorning i valgkampen.

- Jeg vil anbefale vælgerne i Nordsjælland at sætte deres kryds ved David Trads, lyder det fra Helle Thorning-Schmidt i en video på Facebook.

Herunder ses videoen, hvor David Trads modtager Thornings 'endorsement'.

Mødre og døtre
Tidligere har den københavnske kandidat Sine Olsson Heltberg modtaget en lignende anbefaling. Også hun blev slagtet af vælgerne.

Sine Olsson Heltberg fik 1361 personlige stemmer i Københavns Storkreds. Det rakte til en plads som nummer seks ud af 12 S-kandidater, hvor tre mandater fra Socialdemokratiet kom i Folketinget.

Mette Reismann blev også kysset af Helle Thorning.

'Sig til jeres venner, mødre og døtre, at de skal stemme på Mette,' siger Thorning-Schmidt på Reissmanns Facebook-profil.

Det hjalp dog ikke Reismann, som ellers er kendt som skrap ekspert i Luksusfælden. Hun fik 3779 personlige stemmer, hvilket ikke var nok i Københavns Storkreds, hvor Mette Reismann blev nummer fire ud af 12 S-kandidater.

I valgkampen var Mette Reismann ellers glad for Thorning-støtten.

- Jeg er bare glad for, at Helle Thorning-Schmidt anbefaler flere gode partikolleger. Blandt andet mig, siger Mette Reismann, der har titel af uddannelses- og forskningsordfører samt Christiania-ordfører.

Mette F. blev stemmesluger
Tilbage står partiformand Mette Frederiksen uden lignende velsignelse fra sin tidligere chef.

Det er en offentlig hemmelighed, at de to ikke ligefrem er slyngkolleger; endsige veninder.

Mette Frederiksen blev modsat Thornings-krammevenner valgt ind i Folketinget. Faktisk blev Frederiksen den politiker, som fik allerflest personlige stemmer: 43.489.

Se hele Henrik Qvortrups interview med Mette Frederiksen herunder.

 

170 kommentarer
Vis kommentarer