Thulesen Dahl: Samarbejde mellem S og V bør inkludere DF

Statsministeren opgiver at danne en VLAK-regering efter valget. Han vil i stedet arbejde for midterregering

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, ser gerne et tættere samarbejde mellem Socialdemokratiet og Venstre. Men det skal være et samarbejde, der inkluderer Dansk Folkeparti.

Det siger han til TV2 News, efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tirsdag eftermiddag har fortalt, at hans førsteprioritet efter folketingsvalget er at arbejde for at danne en regering hen over midten.

- Jeg synes, det er superfint at tale om et samarbejde mellem V og S. Men det er klart, at som formand for Dansk Folkeparti vil det være en forudsætning, at vi selv indgår i det samarbejde, siger Kristian Thulesen Dahl til TV2 News.

Venstre, De Konservative og Liberal Alliance gik egentlig til valg på at fortsætte samarbejdet i VLAK-regeringen.

Men meningsmålingerne har entydigt peget på en markant valgsejr til rød blok.

I begyndelsen af valgkampen luftede statsministeren tanker om en regering med Venstre og Socialdemokratiet.

Det skete i forbindelse med udgivelsen af bogen "Befrielsens øjeblik", der baserer sig på samtaler med statsministeren.

Dengang understregede Lars Løkke, at førsteprioriteten stadig var at fortsætte samarbejdet med de øvrige partier i VLAK-regering. Det opgiver statsministeren nu.

Han vil indtil videre ikke sige, hvem han konkret ønsker skal være støtteparti, hvis han får mulighed for at danne en regering over midten.

Ifølge Kristian Thulesen Dahl bør det dog være DF. Det vil sikre, at man holder fast i den politiske linje fra før valgkampen.

- Hvis han mener De Radikale, så bliver det en anderledes indvandrerpolitik, end vi kender. Bliver det alternativt med Dansk Folkeparti, har vi snor i tingene, siger Thulesen Dahl.

DF-lederen efterspørger en mere klar melding fra Løkke.

- Det er det afgørende valg. Og der synes jeg også, at Lars Løkke Rasmussen bør forholde sig til, om det skal basere sig på De Radikale eller Dansk Folkeparti, siger Kristian Thulesen Dahl.

52 kommentarer
Vis kommentarer