Usikker kurs: Paludan misser bagvejsmandat

Paludan misser også kredsmandat på Sjælland. Ifølge prognoser hos DR og TV2 kommer Stram Kurs heller ikke over spærregrænsen

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Stram Kurs ser ud til at ende lige under spærregrænsen, og det er dermed kommer partiet formentlig ikke i Folketinget.

Partiet står ifølge TV2's første prognose til 1,8 procent af stemmerne på landsplan.

Gennem valgaftenen så det ud til, at Paludan kunne knytte sit håb om en plads på tinge ved at få et kredsmandat i Sjællands Storkreds. Det får han ikke, kan det omkring klokken 23 slåes fast.

Stadig spinkelt håb
Ifølge valgforsker Robert Klemmensen fra Syddansk Universitet kan Stram Kurs dog stadig score et kredsmandat,  hvis de får nok stemmer i en anden storkreds.

- Man kan selvfølgelig komme ind, hvis man får 2 procent af stemmerne. Men får man et sted mellem 21.000 og 22.000 stemmer i en kreds, så vinder man repræsentation, og derfor kommer man ind på et kredsmandat, siger han til Ekstra Bladet og konstaterer:

- Derfor har Paludan en mulighed for at udløse det her kredsmansdat.

Rasmus Paludan kan derfor godt komme i Folketinget., men intet tyder dog på det.

Læs mere om det her.

Første valgkamp
Det er første gang, at Stram Kurs og partileder Rasmus Paludan stiller op til Folketinget.

Medierne har i løbet af det seneste år i højere grad fået øjnene op for Rasmus Paludan, i takt med at han har demonstreret rundt om i landet og lagt videoerne på YouTube.

Partiet blev stiftet i 2017, men blev først opstillingsberettiget, efter at moddemonstranter i påsken skabte stor uro på Nørrebro i forbindelse med et besøg af Rasmus Paludan.

Stram Kurs' partiprogram omfatter blandt andet, at islam skal forbydes, og at alle ikkevestlige personer skal sendes ud af landet.

Samlet set står rød blok ifølge prognoserne fra både DR og TV2 til at vinde valget, da Socialdemokratiet, De Radikale, SF og Enhedslisten står til at få 88-89 mandater. Derudover står Alternativet til 5-6 mandater.

Venstre og De Konservative står til at gå frem i blå blok, men det er ikke nok til at dæmme op for stor tilbagegang hos både Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, der står til at blive mere end halveret.

Opdateres ...

De første exitpolls sagde, at Stram Kurs ikke kommer ind. Men dem giver Rasmus Paludan heller ikke meget for, siger han.

1829 kommentarer
Vis kommentarer