V-profil vil have fri hash

Venstre-manden Jan E. Jørgensen er ude med et forslag om fri hash og to andre kontroversielle ideer

Jan E. Jørgensen smider tre kontroversielle forslag ind i valgkampen. Foto: Jens Dresling
Jan E. Jørgensen smider tre kontroversielle forslag ind i valgkampen. Foto: Jens Dresling

Aktiv dødshjælp, automatisk organdonation og fri hash står på folketingsmedlemmet fra Venstre Jan E. Jørgensens ønskeliste.

Det skriver Berlingske.

Alle tre forslag går imod partilinjen, som Jan E. Jørgensen efterhånden er kendt for at udfordre. I interviewet efterlyser han også, at Venstre bliver mere offensive som liberalt parti. For eksempel ved at fritstille folketingsmedlemmer, når der skal stemmes om forslag af etisk karakter.

Se også: Jan E. Jørgensen dropper tanken om nyt parti

Jan E. Jørgensen begrunder blandt andet forslaget om at sætte hashen fri med, at trods mange års forsøg på at komme den illegale hashhandel til livs, er det ikke lykkedes.

- Der er et behov hos rigtig mange mennesker for at beruse sig. Men det er jo en historisk tilfældighed, at det lige præcis er cannabis, der er forbudt, mens alkohol og tobak - som er langt mere farligt - er tilladt, siger han til Berlingske.

Venstremandens andet forslag handler om at tillade aktiv dødshjælp, ligesom man har gjort i Holland og Schweiz. Han ved godt, at det både er kontroversielt og vanskeligt, men mener, at det ikke er værdigt, at folk ligger i store smerter uden udsigten til at blive rask igen.

Det sidste forslag er, at alle danskere er tilmeldt organdonation, medmindre de aktivt melder sig fra.

LA siger ja
I Liberal Alliance er man ganske positiv over Jan E. Jørgensens udlmelding.

- Det lyder nærmest som en ansøgning om optagelse hos os, siger partiets politiske ordfører Christina Egelund til Berlingske.

Hun mener også, at Venstre er blevet mindre værdiliberale. Hendes eneste anke er dog forslaget om automatisk organdonation. Her mener Liberal Alliance, at individet har retten til at råde over egen krop.

V siger nej
I Jan E. Jørgensens eget parti er man langt fra lige så positive som hos LA.

Venstre er både imod fri hash, aktiv dødshjælp og organdonation, fortæller minister for offentlig innovation, Sophie Løhde.

Hun er uenig i Jan E. Jørgensens påstand om, at partiet fritstiller deres medlemmer for sjældent og kommer med den klassiske Venstre-parole om, at der er 'højt til loftet og langt til døren' i partiet.

Se også: Ny bog optrapper udlændingestrid i Venstre

Venstres EU-ordfører Jan E. Jørgensen mener, at det skal undersøges, hvorfor politiet så sig nødsaget til at skubbe en kvinde brutalt ned i en cykel under de voldsomme optøjer på Christiania. Foto: Jens Dresling Dansk politik - 1. jun. 2018 - kl. 12:06 V-profil om voldelig Christiania-video: Det bør undersøges

Se også: Ramadan-oprør breder sig: Ny V-profil går mod Støjberg

52 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere