V tilslutter sig rødt ønske om neutrale cigaretpakker

Alle tobaksproducenter skal forpligtes til at sælge cigaretter fra ens pakker uden logo og i samme farve.

Cigaretpakker skal fremover hverken have logoer eller flotte farver, hvis det står til Venstre. Foto: Miriam Dalsgaard
Cigaretpakker skal fremover hverken have logoer eller flotte farver, hvis det står til Venstre. Foto: Miriam Dalsgaard

Venstre vil have neutrale cigaretpakker. Dermed tilslutter partiet sig rød blok, som i årevis har ønsket, at den farverige grafik på pakkerne skal væk.

Det skriver Politiken.

Venstre vil indføre neutrale cigaretpakker "så snart som muligt".

- Cigaretpakker udgør en reklamesøjle, og der skal ikke reklameres for cigaretter over for børn og unge.

- Vi ønsker derfor at standardisere pakkerne, så vi skærmer dem mod den skadelige røg, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) til Politiken.

Alle tobaksproducenter skal ved lov forpligtes til at sælge deres cigaretter fra pakker, der er ens - intet logo og samme farve. Rygerne kan kun finde deres mærke ved at læse den ensartede skrifttype på pakken.

Venstres melding er en kovending i forhold til regeringens hidtidige politik på området, hvor den har afvist rød bloks politik, skriver Politiken.

Allerede i 2016 fastslog Socialdemokratiet, De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet, at de efter et regeringsskifte vil indføre neutrale cigaretpakker.

Lørdag præsenterer Venstre på Kræftens Bekæmpelses årsmøde en række initiativer, der skal komme det stigende antal af unge rygere til livs og sikre en røgfri generation i 2030.

Kræftens Bekæmpelse har tidligere påpeget, at neutrale pakker er en effektiv løsning, når det gælder om at få færre børn og unge til at ryge.

Organisationen har ikke ønsket at udtale sig til Ritzau om Venstres udmelding. Administrerende direktør Jesper Fisker oplyser, at han venter på den samlede pakke af initiativer, før han vil forholde sig til det.

29 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere