Venstres valgsejr: Løkke- eller Gade-effekt?

Der er fest i Venstre oven på resultatet af EP-valget - men var det Søren Gades eller Lars Løkkes fortjeneste?

Er det Lars Løkkes eller Søren Gades fortjeneste, at EP-valget gik forrygende godt. Foto: Jens Dresling
Er det Lars Løkkes eller Søren Gades fortjeneste, at EP-valget gik forrygende godt. Foto: Jens Dresling
Følg Politik

Efter de sidste fadøl er tomme og konfettien ligger spredt gulvet, må spørgsmålet rejse sig i Venstre: Hvorfor gik det så godt, som det gjorde?

Partiet har ellers fået en hård medfart i alle meningsmålinger under hele valgkampen, og landets kommentatorkorps havde da også malet fanden på væggen. Han mødte bare aldrig op på valgnatten. I stedet kunne Venstre fejre at have fået det bedste valg i lang tid.

Ekstra Bladets politiske kommentator Henrik Qvortrup mener, at det er en fælles indsats, Løkke og Gade imellem.

- Det er begge dele. Det er Søren Gade-effteken, fordi han står på stemmesedlen, og Lars Løkke-effekten fordi han ikke står på stemmesedlen.

- Søren Gade har støvsuget mange jyske kredse for stemmer. Det bliver spændende at se, om det her resultat kan bringe endnu en facet ind i diskussionen om, hvem der skal overtage fra Lars Løkke som formand, når den dag kommer, siger han.

Men træerne vokser ikke ind i Folketinget. Henrik Qvortrup mener ikke, at man kan tage resultatet for EP-valget som et fingerpeg i, hvilken retning Folketingsvalget vil gå.

- Uanset hvor godt det kommer til at gå til Folketingsvalget, så får de næppe det samme procenttal af stemmerne som til EP-valget, siger kommentatoren.

Stemte du Venstre til EP-valget, men vil ikke stemme det til Folketingsvalget? Send os en besked med din begrundelse, navn, alder by og billede.

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB