Annonce:
Annonce:

Pape skrider fra debat efter Grønlands-anklage

De konservatives formand, Søren Pape Poulsen, forlader Folketingets åbningsdebat efter at have sagt, at han har udtalt 'barske' ting om misbrug af børn i Grønland

Søren Pape Poulsen forlod torsdag aften Folketinget, før åbningsdebatten var slut. Det kom efter folketingsmedlem Aaja Chemnitz konfrontere ham med, at han skulle have sagt ‘Grønland er Afrika på is’ ved et møde

Annonce:
Følg Politik

De konservatives statsminister-kandidat, Søren Pape Poulsen (K), forlod Christiansborg midt under åbningsdebatten. Det sker efter, at han på talerstolen fik sagt, at han har udtalt 'barske' ting om misbrug af børn i Grønland.

Det sker efter en opsigtsvækkende ord-udveksling med det grønlandske folketingsmedlem Aaja Chemnitz (IA).

Hun konfronterede uden dokumentation Pape med en nedsættende udtalelse om Grønland, som Chemnitz fortæller, at 'flere uafhængige kilder' påstår, han skal være kommet med, blandt andet at Pape skulle have kaldt Grønland for 'Africa on ice'.

I flæsket på Pape: - Har du kaldt Grønland for 'Afrika på is'?

Annonce:

Barske ting
Til det svarede Pape, at 'jeg har helt sikkert haft nogle kritiske udsagn om Grønland i forbindelse med, at der er kæmpe udfordringer med misbrug af børn og socialområdet, hvor jeg nok har kunnet udtale mig barskt'.

Pape havde efterfølgende ikke den mindste lyst til at svare på Ekstra Bladets spørgsmål. Og nu har han altså helt forladt Christiansborg, allerede inden at statsminister Mette Frederiksen kommer på talerstolen.

Folketingets åbningsdebat er almindeligvis velbesøgt af partiernes ledere.

Og med sin exit forpasser de konservatives statsminister-kandidat da også en gylden mulighed for at markere sig over for statsministeren midt i valgkampens begyndelse.

En verden udenfor
Pape begrunder sit forsvindings-nummer med, at 'der er en verden uden for Christiansborg':

- Der er en verden uden for Christiansborg. Jeg skal være i det østjyske i morgen tidlig, så vi kørte her først på aftenen, efter at jeg havde opfyldt mine forpligtelser: Holdt min tale og svaret på spørgsmål fra partierne, skriver Pape i en kommentar til Ritzau.

Annonce:

Pape er dog ikke den eneste partileder, der udebliver fra sidste del af åbningsdebatten. Heller ikke Pernille Vermund eller Sikandar Siddique er på plads i salen under aftenens debat.

Yderligere spørgsmål
Ekstra Bladet har stillet yderligere spørgsmål til Søren Pape Poulsen gennem hans rådgiver. Men rådgiveren henviser til, hvad han sagde i salen.

Ifølge Søren Papes rådgiver har det hele tiden været planen, at K-formanden skulle forlade Christiansborg først på aftenen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: