Vanvittigt kone-drama i kongerige

En spektakulær drabssag i det lille kongerige Lesotho i det sydlige Afrika har skabt politisk ustabilitet

Lesothos tidligere førstedame Maesaiah Thabane blev onsdag anholdt for drab på sin rival, ekskonen til den nyligt tilbagetrådte premierminister, Thomas Thabane. Foto: Sumaya Hisham/Reuters
Lesothos tidligere førstedame Maesaiah Thabane blev onsdag anholdt for drab på sin rival, ekskonen til den nyligt tilbagetrådte premierminister, Thomas Thabane. Foto: Sumaya Hisham/Reuters
Følg Politik

Lesothos tidligere førstedame Maesaiah Thabane blev onsdag anholdt for drab på sin rival, ekskonen til den nyligt tilbagetrådte premierminister, Thomas Thabane.

Det oplyser politiet i det lille kongerige, der er en enklave med over to millioner indbyggere omgivet af Sydafrika.

En domstol ophævede i sidste uge den kaution, som sikrede, at den tidligere førstedame, som blev gift med Thomas Thabane i august 2017, har været på fri fod siden februar. Domstolen fandt, at der var sket en procedurefejl, da kautionen blev fastsat. En ny ansøgning om kaution kan indgives i denne uge.

Drabet skete i juni 2017. Her blev premierministerens ekskone, Lipolelo Thabane, skudt og dræbt uden for sit hjem i Lesothos hovedstad, Maseru.

Drabet skete, to dage inden Thomas Thabane blev taget i ed som premierminister, og det sendte chokbølger igennem det lille bjergkongerige.

Iagttagere siger, at drabet har skabt politisk ustabilitet.

43-årige Maesaiah Thabane er sigtet for at have givet ordre til drabet på Lipolelo Thabane.

Lipolelo Thabane var separeret fra Thomas Thabane, da hun blev dræbt.

Thomas Thabane trådte tilbage i sidste måned fra posten som premierminister. Han er selv mistænkt i drabssagen, men afviser alle anklager og er ikke formelt sigtet.

Der er i sagen fokus på et opkald omkring drabstidspunktet, der er foretaget fra en mobiltelefon, som tilhører premierministeren. Det fremgår af et brev fra Lesothos politichef, som kom frem i januar.

Thomas Thabane er ligeledes blevet afhørt af politiet i sagen.

Medlemmer af hans eget regeringsparti, All Basotho Convention (ABC), har beskyldt ham for at lægge hindringer i vejen for opklaringen af drabet.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind