Venezuelas Guaidó: Soldater har tilsluttet sig min kamp

Oppositionslederen i Venezuela, Juan Guaidó, har fået støtte fra militæret, siger han. Regeringen afviser

Venezuelas oppositionsleder og selvudnævnte præsident, Juan Guaidó, siger, at han har sikret sig opbakning fra det venezuelanske militær i sin kamp for at vælte landets siddende præsident, Nicolás Maduro.

Det siger han i en video, hvor han er omringet af adskillige soldater. Videoen er lagt på det sociale medie Twitter tidligt tirsdag morgen lokal tid.

- I dag har vores væbnede styrker, modige soldater, modige patrioter, modige mænd valgt forfatningen og støttet vores kald, siger han i videoen.

- De nationale væbnede styrker har taget den rigtige beslutning, og de regner med støtte fra det venezuelanske folk, tilføjer han i et tweet.

Den 35-årige oppositionsleder er i åbent opgør med præsident Maduro.

Guaidó mener, at Maduros valgsejr sidste år i maj var ulovlig. Det har fået ham til at udnævne sig selv som midlertidig præsident.

Han anerkendes af blandt andet USA og flere EU-lande - heriblandt Danmark.

Indtil videre har han dog ikke sikret sig støtte fra hjemlandets militær.

Straks efter tirsdagens melding fra Guaidó har Maduros regering da også afvist, at det skulle være sket. Landets forsvarsminister siger, at hæren fortsat "forsvarer landets forfatning" og støtter Maduro.

Samtidig oplyser informationsminister Jorge Rodriguez, at regeringen er rykket ind mod et lille "kupforsøg" anført af "forrædere" fra militæret.

Guaidó var ifølge nyhedsbureauet Reuters omringet af omkring 70 soldater, da han fra en militær flybase i hovedstaden Caracas leverede sit budskab.

I en besked på Twitter opfordrer han venezuelanerne til at slutte sig til ham.

- Det er nødvendigt, at vi sammen går ud på gaden for at støtte de demokratiske kræfter og for at vinde vores frihed tilbage, skriver Guaidó.

Reuters beretter, at der er affyret tåregas ved den flybase, hvor Guaidó tidligt tirsdag morgen optog den godt tre minutter lange video.

På videoen har han også selskab af oppositionspolitikeren Leopoldo Lopez.

Lopez har siddet i husarrest siden juli 2017, men er ifølge Lopez selv blevet befriet af soldater, der støtter Juan Guaidó.

21 kommentarer
Vis kommentarer