Venstre vil have åbnet frisører og flere butikker

Sundhedsministeren og justitsministeren mødes tirsdag med partilederne for at drøfte den kommende genåbning

Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen vil som resten af blå blok gå videre med en genåbning, end eksperterne anbefaler. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen vil som resten af blå blok gå videre med en genåbning, end eksperterne anbefaler. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Følg Politik

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, vil presse regeringen til en større genåbning, end der umiddelbart er lagt op til.

Konkret betyder det, at liberale erhverv som frisører og massører også bør kunne byde kunder velkommen igen i den kommende genåbning af samfundet.

- Vi skal i større omfang, end regeringen lægger op til, have åbnet for erhvervslivet.

- Vi skal have åbnet de selvstændige butikker. Både dem, der er større end 5000 kvadratmeter, og også frisører og massører.

- Det må kunne lade sig gøre med nogle fornuftige tiltag, hvor vi passer på hinanden, siger Ellemann-Jensen.

I sidste øjeblik: Trækker støtten til ændringsforslag

Alle efterskoler og højskoler bør også kunne åbne, ikke kun i udvalgte steder af landet, som myndighederne lægger op til, mener Ellemann-Jensen.

Desuden skal flere børn fysisk kunne komme tilbage i skole, end ekspertgruppen anbefaler, siger han.

- Når det handler om vores børn, deres undervisning, deres trivsel, deres kammerater, så bliver vi nødt til at sige, at her er vi også indstillet på at løbe en risiko.

- Der er andet og mere i Danmark end corona. Det bliver vi nødt til at tage højde for. Der har ikke været en eksplosion i smitten efter de mindste klasser kom tilbage i skolen. Og heller ikke i Norge, hvor børnene er tilbage, siger han og fortsætter:

- Så lad os få børnene tilbage og så have undtagelser de steder, der er hårdt ramt. Udgangspunktet må og skal være, at vores børn går i skole.

Frisøren Camilla Pedersen er en af dem, der har haft økonomisk svært under nedlukningen. Nu foreslår Venstre at genåbne bl.a. hendes erhverv.

Meldingen fra Ellemann-Jensen kommer, efter at regeringen mandag aften kunne fortælle om beregninger fra en ekspertgruppe af, hvordan coronasmitten vil udvikle sig, hvis de nuværende restriktioner, som udløber i denne uge, lempes.

Heri står blandt andet, at udvalgsvarebutikker op til 5000 kvadratmeter kan åbne. Det gælder eksempelvis tøj- og møbelbutikker. Genåbningen gælder dog ikke udvalgsvarebutikker i storcentre.

Det er desuden kun efterskoler i Vestjylland og Nordjylland samt på Bornholm, som ifølge eksperterne bør åbne i første omgang.

Ifølge beregningerne kan eksempelvis kun nogle af grundskolens afgangselever komme tilbage i skole igen. Det gælder også kun for eleverne i Nordjylland, Vestjylland og på Bornholm.

I øjeblikket er det kun 0.-4. klassetrin, som modtager fysisk undervisning. Det er på landsplan.

Venstres formand understreger, at han ikke har lukket ørerne for eksperternes anbefalinger.

- Jeg tillader mig bare at stille spørgsmålstegn ved, at der skulle være meget farligere at gå i butikker over 5000 kvadratmeter, og jeg tillader mig at sige, at når det handler om vores børns trivsel, sundhed og uddannelse, så er verden mere og andet end corona, siger Ellemann-Jensen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind