Verdens mest komplicerede skilsmisse: Ny partner, hvem betaler og hvad med børnene?

EU og Storbritannien bliver officielt skilt i dag, men hvad kan det få af konsekvenser? Få svaret her

Theresa May underskriver her Storbritanniens skilsmisse-papirer (Foto: AP)
Theresa May underskriver her Storbritanniens skilsmisse-papirer (Foto: AP)

Brexit. Verdenshistoriens mest komplicerede skilsmisse.

Sådan har flere eksperter beskrevet bruddet mellem Storbritannien og EU, der siden maj 2016 har hængt som en mørk sky over jakkesæt-højborgen i Bruxelles.

Onsdag gik det løs, da Storbritanniens delegation med ambassadør Tim Barrow i spidsen afleverede den officielle udmeldelse af EU til formanden for Det Europæiske Råd, Donald Tusk.

- Det er så kompliceret, fordi EU har betydning for alle sektorer og regulerer på næsten alle politik-områder. Derfor er det, det hele som man skal forholde sig til. Det er også yderligere kompliceret af, at man aldrig har stået i den situation før.

- Det er første gang, at så stort et land forlader EU, så man er ude på ukendt farvand. Man har selvfølgelig den famøse artikel 50 og en køreplan for, hvad man skal gøre, men det er fuldstændig nyt for begge parter, siger seniorforsker for tænketanken Europa, Maja Kluger Dionigi til Ekstra Bladet.

Foto: AP / Collage: Ekstra Bladet
Foto: AP / Collage: Ekstra Bladet
 

Hvem skal have børnene?
Skilsmissen kan begynde, og som det er med så mange andre grimme brud, så dukker de klassiske spørgsmål altid frem, mens idyllen smuldrer.

Hvordan skal værdierne fordeles, hvem skal betale for husholdningen, hvordan finder man nyt indhold i livet, hvem skal have børnene og hvordan finder man en ny partner?

De klassiske spørgsmål skal besvares, og det er naturligvis også tilfældet, hvad angår Brexit.

Ekstra Bladet har derfor beskrevet de største problemer, som EU's øvrige medlemslande og Storbritannien står over for efter skilsmissen. Derudover har vi talt med en udviklingscoach Susanne Worm, der giver gode råd til Theresa May, Donald Tusk og resten af EU i den svære tid.

Interaktivt element

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen