Viceborgmester om syrisk demonstration: Kvalmende og hyklerisk

En demonstration i Aabenraa har fået Dansk Folkepartis viceborgmester i byen til tasterne, hvor han i et læserbrev tordner mod de syriske demonstranter. 'Vi importerer mellemøstlige krigstilstande' siger han

En syrisk demonstration i Aabenraa har fået viceborgmester i samme by Ejler Schütts op i det røde felt. Foto: Aabenraa Kommune / Rune Højer
En syrisk demonstration i Aabenraa har fået viceborgmester i samme by Ejler Schütts op i det røde felt. Foto: Aabenraa Kommune / Rune Højer

Stemningen var ophidset, da en gruppe syrere i tirsdags demonstrerede lovligt imod tyrkiske bombadementer i den nordlige del af Syrien.

Midt under demonstrationen kørte en bil igennem, og en mand rakte et tyrkisk flag frem til forargelse for de demonstrerende.

En anden, der var forarget over demonstrationen, er viceborgmester i Aabenraa, Ejler Schütt (DF). I et læserbrev beder han syrerne om at 'rejse hjem og deltage i kampen for deres land' og kalder syrernes opråb 'kvalmende og hyklerisk'.

Det skriver Jydske Veskysten.

- Det er let at sidde i sikkerhed her i Danmark og demonstrere for noget, der sker i Syrien. I stedet skulle de rejse tilbage til Syrien, hvor de kommer fra og deltage i krigen der, siger viceborgmesteren til Ekstra Bladet.

Dobbeltmoralsk
Den person, der havde kørt det tyrkiske flag ind i den syriske demonstration, blev hurtigt kørt væk, hvilket var heldigt, da det efter Ejler Schütts mening, kunne være 'endt i et blodbad.'

- Det, at vi importerer mellemøstlige krigstilstande til Danmark, er jeg stor modstander af, siger han.

- Er det ikke okay at demonstrere for noget, der foregår et andet sted i verden, hvis man forsøger at sende et signal?

- På den ene side ønsker de at blive i landet, men samtidig vil de gerne bekæmpe krigen i Syrien. Det mener jeg, er dobbeltmoralsk.

Lokalpolitikere tager afstand
Hos viceborgmesteren byrådskollega Erik Uldall Hansen (S) tager man afstand fra den skarpe reaktion.

- Ejlers reaktion kommer ikke som nogen overraskelse. Han griber enhver chance for at sige noget negativt om borgere, der kommer fra andre lande. Især, hvis de er af muslimsk herkomst, siger han til Jydske Vestkysten.

Også Venstre i byrådet er uenige i viceborgmesterens udtalelse.