Vikaren fra helvede: Sådan genrejser vi SF

SF blev jordet ved valget, og Villys værk blev blæst tilbage til start. Karsten Hønge, vikaren fra helvede, har en opskrift på fremgang

Karsten Hønge ser SF-fremgang, hvis partiet bliver mere systemkritisk. Foto: Polfoto: Linda Johansen.
Karsten Hønge ser SF-fremgang, hvis partiet bliver mere systemkritisk. Foto: Polfoto: Linda Johansen.

Hvis Pia Olsen Dyhrs (SF) tropper skal tilbage til tidligere tiders storhed, så kræver det en helt anden tilgang til politik.

SF skal faktisk gå imod strømmen i dansk politik og gøre som Alternativet, mener Karsten Hønge, som var katalysator i Dong-sagen, der endte med Annette Vilhelmsens fald og SF's regerings-exit.

-Jeg er imponeret over Alternativets og det billede, som de har fået skabt af dem selv. De har stjålet stemmer fra os, men det skal vi ikke være sure over. Det skal vi lære af, siger Karsten Hønge, da Ekstra Bladet fanger ham på telefonen fredag morgen.

(Fra venstre mod højre). Zenia Stampe, Özlem Cekic og Martin Lidegaard er blandt de prominente navne, som kan risikere ikke at være medlemmer af Folketinget, når alle stemmer er talt op. (Foto: Joachim Adrian og Jens Dresling) Dansk politik Sidste nat med kliken: Disse politikere kan ryge ud

Karsten Hønge fik øgenavnet 'Vikaren fra helvede' af Ekstra Bladet, fordi han netop kom ind som vikar for Anne Baadstrup under Dong-sagen. Og det er netop Bjarne Corydon (S) og den måde, som han tænker politik på, som SF skal renses for.

- SF skal være tydeligt systemkristiske i fremtiden. Vi skal ikke lægge under for finansdrengenes regneark. Vi skal tænke anderledes, som Alternativet, fortæller vikaren fra helvede.

Dansk politik Margrethe Auken: Det er ikke skide skægt

SF gik fra 9,2 procent af stemmer under Villy Søvndal (SF) ved sidste valg til 4,2 procent ved valget i går. Det betyder, at folkesocialisterne må vinke farvel til ni medlemmer af Folketinget ud af en flok på 16 politikere.

Hvis SF skal have medvind ved næste valg, så kræver det en intern granskning, mener Hønge.

- Vi skal træde i karakter som et rigtigt fløjparti. Vi er jo et venstrefløjsparti, og ikke et embedsmandsparti, siger Karsten Hønge.

Den nuværende formand Pia Olsen Dyhr (SF) ser også et klart forbedringspotentiale for det røde parti.

Underholdning Pia Olsen Dyhr i tidsnød: Min mand gør mit tøj klar

- Det ser ikke ud til, at vi får et tilfredsstillende resultat, men vi har noget, som vi kan bygge videre på, sagde Pia Olsen Dyhr fra Island Brygges Kulturhus.

SF-veteranen Margrethe Auken var heller ikke i hopla på valgaftenen.

- Det er ikke skide skægt. Det er træls, men vi har prøvet det før, og vi skal nok komme op igen, sagde hun til Ekstra Bladet.

- Det er helt klart regeringsdeltagelsen, der har været hård imod os. Man kan sige, at vi ikke var klar til magten. Og samtidig ville de radikale ikke have os med. Det var dårlige vilkår, sagde Margrethe Auken.

 

Vikaren fra helvede og Annette Vilhelmsen dystede i medierne under Dong-sagen, og nu dyster de igen over et SF-mandat på Fyn. De personlige stemmer afgør det, og de bliver lige nu fintalt.

- Jeg har ingen fornemmelse for, hvilken vej det går, så vi må vente og se, siger Karsten Hønge.

16 kommentarer
Vis kommentarer