Vilde anklager mod Trump: Sexvideo, afpresning og en russisk alliance

Buzzfeed har offentliggjort 35 sider med kompromitterende anklager rettet mod den kommende amerikanske præsident

Verdens kommende leder, Donald Trump, er på ny indblandet i en mulig skandale involverende kvinder og sex. Gense og -hør nogle af hans mest kontroversielle udtalelser her. (Video/redigering: AP/Lasse Brøndal)

Oplysninger, om at der skulle findes en tre år gammel sexvideo med Donald Trump og flere prostituerede, er blot en del af de anklager, der i øjeblikket er rettet mod den kommende præsident.

For udover Trumps seksuelle eskapader følger angiveligt beviser på forsøg på bestikkelse samt hemmelige møder mellem højtplacerede folk i Trump-klanen og russiske embedsmænd under sidste valgkamp. Det viser 35 hemmeligtstemplede dokumenter, som netmediet Buzzfeed har offentliggjort.


Hvis du er på en mobiltelefon, kan du læse hele dokumentet her.

Videoen, der angiveligt viser flere prostituerede udføre såkaldte 'golden showers' (sex hvor de prostituerede har tisset på ham/foran ham red.), menes at være filmet i en hotelsuite af den russiske efterretningstjeneste FSB.

Med videoen forsøgte efterretningstjenesten angiveligt at indhente materiale, som senere kunne bruges til at afpresse Trump eller sikre, at han ville indgå indbringende aftaler med Rusland.

Troværdig kilde
Det er angiveligt en tidligere britisk spion, der har indsamlet og videregivet oplysningerne til den amerikanske efterretningstjeneste. Og selvom ægtheden af oplysningerne endnu ikke er bekræftet, tager FBI sagen meget alvorligt. Det skyldes blandt andet, at den tidligere spion betragtes som 'troværdig' og med et stort netværk i Rusland.


Hvis du er på en mobiltelefon, kan du læse hele dokumentet her.

Vilde anklager
En anden af anklagerne går på, at det russiske regime i fem år har arbejdet tæt sammen med og støttet Donald Trump. Det skyldes, at Trump blev anset for at være i stand til at splitte 'det internationale status quo til fordel for Rusland'. En alliance, der ifølge dokumenterne var støttet af den russiske præsident Vladimir Putin, som 'hadede og frygtede' Hillary Clinton.

Den russiske efterretningstjeneste skal desuden have fodret Trump med ødelæggende informationer om hans modstandere under valgkampen. Noget, Trump tidligere har nægtet.

Ifølge de lækkede dokumenter var Putin og hans medsammensvorne 'overraskede og skuffede over, at lækket af den demokratiske præsidentkandidat Hillary Clintons hackede e-mails ikke havde haft større indflydelse på valgkampen'.


Hvis du er på en mobiltelefon, kan du læse hele dokumentet her.

Afpresning
Kilder tæt på Trump-lejren har ifølge de lækkede dokumenter bekræftet, at der gennem otte år er blevet delt fortrolige oplysninger om blandt andre russiske rigmænds aktiviteter i USA.

Til gengæld har den russiske efterretningstjeneste lovet ikke at bruge det kompromitterende materiale, de ellers har indsamlet, mod Trump.

Rygter om de lækkede dokumenter har svirret siden sidste sommer, skriver Buzzfeed. I den tid har forskellige medier forsøgt at få Donald Trump til at be- eller afkræfte anklagerne. Højtplacerede medlemmer af Trump-lejren har benægtet rygterne, og tirsdag aften afviste Trump selv alle rygter i et opslag på Twitter. Her kalder han samtidig rygterne for en ’heksejagt’.

Ifølge New York Times afviser Rusland ligeledes alle anklager og udtaler, at de er skabt for at skade forholdet mellem Rusland og USA.


Hvis du er på en mobiltelefon, kan du læse hele dokumentet her.

324 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere