Voldelige protester under G7-topmøde

Det er kommet til sammenstød mellem demonstranter og politi under G7-topmødet i Tyskland

Poltiet besvarede demonstranternes flaskekast med peberspray. Her får en betjent skyllet sine øjne efter selv at være blevet udsat for den ubehagelige spray. Foto: AP
Poltiet besvarede demonstranternes flaskekast med peberspray. Her får en betjent skyllet sine øjne efter selv at være blevet udsat for den ubehagelige spray. Foto: AP

Inden G7-topmødet i den tyske skisportsby Garmisch-Partenkirchen overhovedet er gået i gang er det lørdag kommet til voldelige sammenstød mellem demonstranter og politi.

22.000 betjente er blevet kaldt ind for at holde ro og orden. Langt de fleste demonstranter har da også kun demonstreret med skilte og tilråb.

Men en mindre gruppe demonstranter har skabt kaos. Imens de marcherer igennem byen har de voldelige demonstranter blandt andet kastet flasker efter betjentene, som har svaret igen med peberspray.

Mindst to demonstranter er blevet bragt til behandling på hospitalet.

De mange tusinde demonstranter bliver holdt omkring otte kilometer væk fra Schloss Elmau hotel, hvor topmødet finder sted. Herfra protesterer de over G7-landenes økonomiske beslutninger

Den tyske demonstrant Monika Lambert siger til nyhedsbureauet AP, at hun udøver sin demokratiske ret til at sige, at alt det G7-landene beslutter kun er til gavn for bankerne og kapitalisterne.

- Jeg spurgte mine forældre, hvad de gjorde under Nazi-regimet og de gjorde ingenting. Jeg har ikke lyst til at fortælle mine børn og børnebørn det samme, forklarer Monika Lambert.

Imens Monika hun vælger at råbe op om sin utilfredshed og andre kaster med flasker, så har en anden gruppe demonstranter valgt en lidt anderledes fremgangsmåde.

30 demonstranter har nemlig klædt sig ud som klovne. Ifølge AP provokerer de politiet ved at gå helt tæt på dem og støve deres støvler af med fjerkoste.

13 kommentarer
Vis kommentarer