Wikileaks udfordrer Trump: Vi vil lække dine skattepapirer

WikiLeaks er parat til at offentliggøre præsident Donald Trumps selvangivelser – men først skal de have fat i de fortrolige papirer

Wikileaks Julian Assange har de seneste måneder fokuseret sine aktiviteter mod Donald Trumps rival, Hillary Clinton. Nu tyder noget på, at præsident Trump kan komme i søgelyset. (Foto: AP)
Wikileaks Julian Assange har de seneste måneder fokuseret sine aktiviteter mod Donald Trumps rival, Hillary Clinton. Nu tyder noget på, at præsident Trump kan komme i søgelyset. (Foto: AP)

Efter Donald Trump endegyldigt har afvist at offentliggøre sine selvangivelser, oplyser Wikileaks, at den vil gøre det i stedet for – organisationen mangler bare at få tilsendt skattepapirerne af en whistleblower.

Wikileaks udmelding kommer efter, at Trump-rådgiver Kellyanne Conway søndag afviste, at offentligheden kommer til at se Donald Trumps selvangivelser.

- Folk er ligeglade. De stemte på ham, siger Conway til ABC's 'This Week'.

Men whistleblower-tjenesten Wikileaks, der ledes af australske Julian Assange, er åbenbart ikke ligeglad.

- Trumps løftebrud med hensyn til skattepapirerne er endnu værre end da Clinton skjulte sine Goldman Sachs-taler, skriver Wikileaks, der også opfodrer til en læk af dokumenterne.

- Trump rådgiver Kellyanne Conway udtalte i dag, at Trump ikke vil frigive sine skattepapirer. Send dem til Wikileaks, så gør vi det, lyder det i en anden besked på Twitter.

Trump-lejrens udmelding er bemærkelsesværdig, fordi han tidligere har sagt, at han ikke kunne udlevere oplysningerne, fordi hans selskaber var under revision.

Trump er den første amerikanske præsident i årtier, der har nægtet at udlevere sine skatteoplysninger.

En ny undersøgelse foretaget for Washington Post viser, at 74 procent af amerikanerne mener, at Donald Trump bør offentliggøre sine skattepapirer.

106 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere