William Barr vil forsvare brug af føderale styrker i Portland

Tirsdag skal justitsministeren svare på kritik af brug af føderale betjente i Portland og Washington D.C

Tirsdag skal William Barr for første gang, siden han indtog jobbet som justitsminister i februar sidste år, stå over for retsudvalget i Repræsentanternes Hus. (Arkivfoto) Foto: Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix
Tirsdag skal William Barr for første gang, siden han indtog jobbet som justitsminister i februar sidste år, stå over for retsudvalget i Repræsentanternes Hus. (Arkivfoto) Foto: Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix
Følg Politik

Den amerikanske justitsminister, William Barr, vil forsvare justitsministeriets beslutning om at indsætte føderale betjente i Portland for at dæmpe protesterne i byen.

Det vil han gøre under en høring i Kongressen tirsdag, fortæller han.

- Regeringens mest basale ansvar er at sikre, at loven bliver overholdt, så folk kan leve deres liv sikkert og uden frygt, udtaler William Barr i en bemærkning forud for tirsdagens høring.

- Justitsministeriet vil fortsætte arbejdet med at imødekomme det ansvar, tilføjer han.

Tirsdag skal William Barr for første gang, siden han indtog jobbet som justitsminister i februar sidste år, stå over for retsudvalget i Repræsentanternes Hus.

Her er han blevet bedt om at give en forklaring, efter at justitsministeriet har fået kritik for at sende føderale betjente til Portland og Washington D.C. for at opløse demonstrationer med brug af magt.

Det er Demokraterne, der har flertallet i Repræsentanternes Hus, mens det andet kammer i Kongressen, Senatet, er ledet af Republikanerne.

William Barr har været i Demokraternes søgelys siden begyndelsen af sin embedsperiode.

I første omgang som følge af sin beslutning om på selektiv vis at offentliggøre et resumé af særlig rådgiver Robert Muellers rapport om russisk indblanding i USA's præsidentvalg i 2016.

Og for nylig iværksatte retsudvalget en undersøgelse for at fastslå, om Barr politiserede justitsministeriet, da han blandede sig i flere højt profilerede straffesager.

Straffesagerne involverede præsident Donald Trumps politiske allierede på måder, som gavnede dem. Blandt andet underkendte Barr sine egne jurister og annullerede en beslutning om at straffe Trumps mangeårige rådgiver Roger Stone med flere års fængsel.

- Præsidenten har ikke forsøgt at påvirke disse beslutninger, siger William Barr forud for tirsdagens høring.

Seneste nyt

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.