Annonce:
Annonce:

Zoo: Hellere nedlukning end tvangsåbning

Coronarestriktionerne bør ikke lempes for enhver pris, for begrænset genåbning er dyr, siger Københavns Zoo

I foråret fik de udendørs arealer i Zoologisk Have i København lov at genåbne, men det var dyrt for haven at genåbne på halvt blus, fortæller administrerende direktør Jørgen Nielsen. (Arkivfoto).
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
I foråret fik de udendørs arealer i Zoologisk Have i København lov at genåbne, men det var dyrt for haven at genåbne på halvt blus, fortæller administrerende direktør Jørgen Nielsen. (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Politik

Hvis en nedlukning i januar og måske ind i februar betyder, at samfundet kan komme helt og godt igennem pandemien, så er Zoologisk Have i København klar til at løfte sin del af byrden.

Det siger administrerende direktør Jørgen Nielsen.

Han vil hellere holde fast i nedlukningen, til det er muligt at genåbne uden begrænsninger, end at genåbne for tidligt.

- Nedlukningen i december kom på det værst tænkelige tidspunkt. Det var midt i julesæsonen, og vi havde købt stort ind. Men januar er en stille måned, og vi vil gerne hjælpes ad med at komme ud af den her pandemi nu.

- Vi skal nok være med til at løfte vores samfundsansvar, og skal vi være lukket i januar og måske ind i februar, så gør vi det, siger han.

Annonce:

Onsdag skal sundhedsordførerne til møde med sundhedsminister Magnus Heunicke (S). Flere partier har i den forbindelse ytret ønske om at se på, om nogle af restriktionerne i kulturlivet kan lempes før tid.

De varer på nuværende tidspunkt til 17. januar.

Men Jørgen Nielsens budskab er klart: Tænk jer om. Åbn ikke for enhver pris.

- Vores økonomi kan ikke tåle at blive tvangsåbnet med en masse restriktioner på for eksempel indendørs faciliteter og restauranter.

- Det vil være en katastrofe at bede os åbne, men på halvt blus. Det gjorde vi sidste år, og det var en meget amputeret forretning. Med hjælpepakker kan vi lige løbe den hjem med et nul i driften, hvorimod vi sidst tabte millioner, siger Jørgen Nielsen.

Statens Serum Institut (SSI) forventer, at smitten med coronavirus vil toppe i løbet af januar. Fra februar ventes faldende smittetryk og mindre pres på sundhedsvæsenet.

- Kommer vi over i midten af februar som deadline, så vil vi også gerne være med til at støtte samfundsindsatsen.

Annonce:

- Men det er ikke ønskværdigt, hvis det strækker sig meget mere end til medio februar. Der håber jeg også, at vi sammen har gjort en kæmpe indsats, siger zoo-direktøren.

Det kræver dog, at hjælpepakkerne fortsætter, lyder det.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: