Annonce:
Annonce:

Præsident Macron: - Frankrig er under angreb

- Frankrig har været udsat for et 'islamistisk terrorangreb', siger præsident Emmanuel Macron. /ritzau/

Tre dræbt af knivstik i Nice. Video/ Redigering: Reuters/Kristian Hansen
Annonce:

Præsident Emmanuel Macron siger i Nice, at 'Frankrig er under angreb', og at landet har været udsat for et 'islamistisk terrorangreb'.

Udtalelserne fra den franske præsident blev fremsat ved kirken Notre-Dame i Nice, hvor en kirketjener tidligere torsdag fik halsen skåret over, og hvor en kvinde blev halshugget. En tredje kvinde døde efter at være blevet hårdt såret.

Angrebsmanden, som råbte 'Allahu Akbar' (Gud er størst), blev skudt og såret. Han er bragt til et hospital, hvor han er i kritisk tilstand. Det oplyser den franske antiterror-anklager Jean-François Ricard på et pressemøde.

Kilder i fransk og tunesisk politi oplyser, at den formodede gerningsmand ved angrebet i Nice er en 21-årig tunesisk migrant ved navn Brahim Aouissaoui.

Annonce:

Den 21-årige er oprindeligt fra landsbyen Sidi Omar Bouhajla nær Kairouan, men han har senere boet i Sfax, hvor fransk politi torsdag besøgte hans familie. Det oplyser tunesiske kilder til Reuters.

Jean-François Ricard oplyser, at den 21-årige tuneser ankom til Frankrig tidligere denne måned efter at være ankommet til Europa med et migrantskib via den italienske ø Lampedusa i slutningen af september.

Macron siger, at han vil øge beskyttelsen af franske skoler, og mere militær skal beskytte vigtige steder og pladser - blandt andet kirker.

Præsidenten opfordrer den franske befolkning til at stå sammen. Han siger, at det, der er blevet angrebet, er 'vores værdier, vores frihed og vores ønsker om ikke at give efter for terrorisme.'

Macron kondolerede Frankrigs romersk-katolske kirke og opfordrede folk fra alle verdens religioner til at stå sammen og 'ikke give efter for dem, der dyrker splittelsens ånd.'

Knivangrebet fandt sted tidligere torsdag inde i kirken. Ifølge Jean-François Ricard havde gerningsmanden en koran og tre knive med sig ind i kirken.

Annonce:

To af de dræbte blev fundet inde i kirken, mens en person døde på en nærliggende café.

Samtidig var der rapporter om flere andre angreb mod Frankrig torsdag.

I Saudi-Arabien rapporterede en statslig tv-station torsdag, at en mand var anholdt i Jeddah ved Det Røde Hav, efter han havde angrebet og såret en vagt på det franske konsulat.

Få timer efter angrebet i den katolske kirke i Nice dræbte fransk politi en mand, som havde truet en forbipasserende med et skydevåben i Montfavet, som ligger tæt ved Avignon.

Den franske avis Le Figaro skriver, at der øjensynligt var tale om en psykisk syg mand, og at der ikke var noget terrorismemotiv bag angrebet.

I Nationalforsamlingen har parlamentarikerne torsdag holdt et minuts stilhed for ofrene for torsdagens angreb.

Herhjemme har statsminister Mette Frederiksen (S) efter angrebet sagt:

Annonce:

- Jeg er dybt berørt over terrorangrebet i Nice med flere dræbte og sårede. Mine varmeste tanker går til ofrenes familier og det franske folk. I Danmark står vi skulder ved skulder med vores franske venner i denne svære tid.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: