Annonce:
Annonce:

Prominent advokat får livstid for drab

Richard "Alex" Murdaugh er blevet idømt livstid for at have slået sin hustru og søn ihjel i juni 2021

Richard "Alex" Murdaugh, som kommer fra en fornem advokatfamilie, er torsdag blevet fundet skyldig i to drab

Annonce:

Den tidligere meget prominente amerikanske advokat Richard 'Alex' Murdaugh er blevet idømt en straf på livstid for at have slået sin hustru og søn ihjel.

Murdaugh blev torsdag fundet skyldig af et nævningeting i den amerikanske delstat South Carolina i at have dræbt sin 52-årige hustru og 22-årige søn i juni 2021.

De to blev skudt på klos hold ved nogle hundehuse på familiens ejendom.

- Det var måske ikke dig, der slog dem ihjel. Det kunne have været det monster, du er blevet til, sagde dommer Clifton Newman med henvisning til Murdaughs misbrug af opioider.

Fredag påstod den tidligere advokat endnu en gang, at han var uskyldig.

- Jeg ville aldrig gøre min hustru, Maggie, fortræd. Og jeg ville aldrig gøre min søn Paw Paw (Paul, red.) fortræd, sagde Murdaugh.

Annonce:

Sagen har fået stor medieopmærksomhed på grund af Murdaughs families store magt i og omkring Colleton County i South Carolina, hvor sagen er blevet ført.

I flere årtier frem til 2006 har hans familiemedlemmer været chefanklagere i området. Murdaugh har desuden været en prominent advokat i staten.

Netflix har også udgivet en mini-dokumentarserien 'Murdaugh Murders: A Southern Scandal', der blandt andet handler om mordet på hustruen og sønnen.

Under retssagen har anklagerne forsøgt at fremstille Richard 'Alex' Murdaugh som en 'serieløgner' og sagt, at det kun er ham, der har haft midlerne og muligheden for at begå drabene.

Anklagerne mener, at han skød sin søn og hustru for at fjerne fokus fra en lang liste af økonomiske forbrydelser - herunder tyveri af millioner af dollar fra Murdaughs advokatpartnere og klienter.

Pengene er angiveligt blevet brugt på at opretholde et misbrug af opioider og en dyr livsstil.

Blandt anklagernes stærkeste beviser var, at Murdaugh i sidste uge indrømmede, at han havde løjet om, hvor han var på den aften, hvor drabene skete.

Til gengæld forsøgte Murdaughs advokater at fremstille ham som en kærlig familiefar, der, selv om han stod over for økonomiske vanskeligheder og led af et stofmisbrug, som fik ham til at lyve og stjæle, aldrig ville skade sin kone og barn.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: