Registrerede coronadødsfald i Sverige stiger til 4125

Knap 100 personer med coronavirus er registreret døde i Sverige det seneste døgn

Sveriges prinsesse Sofia (i centrum) med to sygeplejersker, som hun assisterede under et besøg på  Sophiahemmet hospital i Stockholm for fire uger siden. Ifølge Folkhälsomyndighetens statistik er i alt 34.440 personer bekræftet smittet siden virusudbruddets start i Sverige. 1987 personer får eller har fået intensiv behandling, fremgår det af en opgørelse fra Folkhlsomyndigheten. Foto: Tt News Agency/Reuters
Sveriges prinsesse Sofia (i centrum) med to sygeplejersker, som hun assisterede under et besøg på Sophiahemmet hospital i Stockholm for fire uger siden. Ifølge Folkhälsomyndighetens statistik er i alt 34.440 personer bekræftet smittet siden virusudbruddets start i Sverige. 1987 personer får eller har fået intensiv behandling, fremgår det af en opgørelse fra Folkhlsomyndigheten. Foto: Tt News Agency/Reuters

Antallet af registrerede dødsfald blandt coronasmittede i Sverige er tirsdag på 4125. Det er en stigning på 96 siden seneste registrering mandag.

Det oplyser de svenske sundhedsmyndigheder på et pressemøde.

Ifølge Folkhälsomyndighetens statistik er i alt 34.440 personer bekræftet smittet siden virusudbruddets start i Sverige.

1987 personer får eller har fået intensiv behandling, fremgår det af en opgørelse fra Folkhälsomyndigheten.

Antallet af nyindlæggelser er gået kraftigt ned siden slutningen af april, men belastningen på sygehusene er stadig meget høj.

585 personer i Sverige ligger i respirator - heraf er 343 coronaviruspatienter.

- Det er en stigning i forhold til mandag, siger Johanna Sandwall, som er kriseberedskabschef på Socialstyrelsen.

Antallet af indlagte med Covid-19 uden for intensivafdelinger er også øget i Sverige. Det siger Johanna Sandwall.

- Der er nu omkring 100 flere indlagte. Det totale er nu omkring 1500 personer. Det er et negativt signal.

- Vi håber, at der er tale om en tilfældig afvigelse fra den faldende tendens, men vi må se, hvordan situationen er i morgen, siger Sandwall.

Ifølge Aftonbladet har den svenske statsepidemiolog, Anders Tegnell, og hans familie modtaget en række trusler de seneste uger - også dødstrusler.

Den første trussel kom i en e-mail den 19. marts. Svensk politi har i længere tid søgt efter den person, som har fremsat truslerne, men det er endnu ikke lykkedes at finde frem til vedkommende, skriver avisen.

- Det føles ikke godt at modtage sådanne trusler, siger Anders Tegnell.

- Jeg blev ikke så urolig selv, men jeg ser på sagen med største alvor, når trusler rettes mod min familie, tilføjer han.

Som ledende epidemiolog i Folkhälsomyndigheten er Anders Tegnell både blevet hyldet og kritiseret for Sveriges håndtering af krisen.

18 kommentarer
Vis kommentarer