Annonce:
Annonce:

Rusland advarer briter: Næste gang bomber vi

Britisk krigsskib var provokerende, lyder russisk protest. Briter må svare for konsekvenserne ved gentagelse

Den britiske destroyer HMS Defender foretog farlige og provokerende handlinger ud for Krim, lyder russisk protest til britisk ambassadør.
Annonce:

Ruslands udenrigsministerium har over for den britiske ambassadør protesteret mod et britisk krigsskibs 'farlige og provokerende handlinger' i Sortehavet.

Hvis det gentager sig, er Storbritannien ansvarlig for de konsekvenser, det måtte få. Sådan lyder beskeden til den britiske ambassadør, Deborah Bronnert.

- Vi kan appellere til den sunde fornuft og kræve respekt for folkeretten, og hvis det ikke virker, så kan vi bombe. Det siger viceudenrigsminister Sergej Rjabkov til russiske nyhedsmedier.

Ifølge regeringen i Moskva blev der affyret varselsskud fra en russisk patruljebåd. Det var, da den britiske destroyer onsdag befandt sig ud for den vestlige del af halvøen Krim. Der blev også ifølge Rusland kastet flere bomber fra et fly mod den sejlrute, som det britiske skib fulgte.

Den ukrainske halvø Krim blev i 2014 med magt annekteret af Rusland.

Annonce:

For et understrege pointen siger Rjabkov, at i fremtiden vil der ikke bare blive kastet bomber mod den rute, det britiske skib følger, men 'også mod målet'. Han antyder dermed, at skibet vil blive sænket.

Rusland sagde onsdag, at den britiske destroyer var sejlet op til tre kilometer ind i russisk farvand.

Det britiske forsvarsministerium har bekræftet, at HMS Defender befandt sig ud for det vestlige Krim. Men benægter, at der blev affyret varselsskud eller kastet bomber mod sejlruten.

Ifølge den britiske regering bevægede skibet sig langs en anerkendt sejlrute.

Premierminister Boris Johnson fortalte, at HMS Defender var på vej fra byen Odessa i Ukraine til havnebyen Batumi i Georgien.

- Dette er ukrainsk farvand, og det var helt igennem rigtigt at bruge det til at bevæge sig fra A til B, lyder det fra den britiske forsvarsminister, Ben Wallace. Han beskylder piloter i russiske fly for at have foretaget hasarderede manøvrer godt 150 meter over HMS Defender.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: