Ryanair genovervejer baselukning i København

Ryanair vil overveje, om man skal lukke sin base i København efter nederlag i Arbejdsretten

Arbejdsrettens afgørelse i sagen mellem fagbevægelsen og Ryanair var kun få minutter gammel, da det irske luftfartsselskab onsdag eftermiddag udsendte en pressemeddelelse.

Her bekendtgjorde irerne, at de ville appellere dommen - hvilket ikke kan lade sig gøre - og at de ville lukke deres base i København og omdirigere flyene, så de fremover får deres udgangspunkt et andet sted i Europa.

Nu lader det imidlertid til, at sidstnævnte beslutning ikke er helt endegyldig.

Ryanairs kommunikationschef, Robin Kiely, siger i hvert fald til check-in.dk, at man er gået i tænkeboks.

- Med hensyn til flyoperationer og næste skridt vil vi træffe en beslutning på et senere tidspunkt.

- Vi afventer en fuldstændig oversættelse og endelig juridisk rådgivning vedrørende dommen, siger Kiely til branchesitet.

Ryanair blev i Arbejdsrettens afgørelse påbudt at anerkende, at Serviceforbundet, der organiserer piloter og kabinepersonale, har ret til at kræve en forhandling om en overenskomst, fordi irerne har oprettet base i København.

Og retten fastslog samtidig, at fagbevægelsen havde ret til at iværksætte en arbejdskonflikt mod Ryanair, herunder sympatiaktioner fra andre forbund.

En sådan konflikt vil kunne træde i kraft om cirka to uger, og den kan lamme Ryanairs flyvninger fra København, fordi den vil involvere det personale, der blandt andet står for bagagehåndtering og optankning af flyet.

118 kommentarer
Vis kommentarer