1.g-drenge lagde en annonce på DBA: Nu ejer de succesfuld virksomhed

20-årige Mathias og 21-årige Oliver mødte hinanden til en nytårsfest i 1.g. Da de fik en god idé, lagde de en annonce på nettet. Og så gik det stærkt

21-årige Oliver Hofstra og 20-årige Mathias Wagner oprettede virksomheden i 2014, hvor de lige var begyndt på handelsskolen i Odense. Foto: Hofstra & Wagner
21-årige Oliver Hofstra og 20-årige Mathias Wagner oprettede virksomheden i 2014, hvor de lige var begyndt på handelsskolen i Odense. Foto: Hofstra & Wagner
Følg Samfund

Mathias Wagner og Oliver Hofstra var 16 år og gik i 1.g på handelsskolen i Odense, da de tilfældigt mødte hinanden til en nytårsfest.

Der gik ikke lang tid, før de to teenagere begyndte at snakke om, at de godt kunne tænke sig at starte noget op sammen.

Christian blev træt af forsinkede Airbnb-gæster: Så fik han en genial idé

En weekend, hvor de to drenge fra Fyn var i gang med at indrette den enes værelse, fandt de en gammel kabeltromle.

- Vi gik lidt og manglede noget at lave, og tænkte, at det egentlig kunne være et fedt møbel. Så vi gik i gang med at lave det, siger den i dag 20-årige Mathias til Ekstra Bladet.

Solgt på et par timer
Kabeltromle-bordet blev olieret, malet og færdigt, og så tænkte de Mathias Wagner og Oliver Hofstra ikke så meget mere over det. Lige indtil flere af deres venner og familiemedlemmer med begejstring fik øje på det, og ville have drengene til at lave nogle flere borde.

Det hele startede med et kabeltromlebord, de to fynske gymnasiedrenge lavede til sig selv. Foto: Hofstra & Wagner
Det hele startede med et kabeltromlebord, de to fynske gymnasiedrenge lavede til sig selv. Foto: Hofstra & Wagner
 

- Så for at tjekke, om der også var interesse fra folk, vi ikke kendte, prøvede vi at sætte et enkelt bord til salg på DBA. Der gik blot et par timer, før det var solgt, siger Mathias Wagner til DBA Guide.

Så de to fynske 1.g'ere prøvede at sætte to borde mere til salg. Igen blev de hurtigt solgt. Det var her, at det gik det op for de to venner fra Aarup, at de havde fundet dét, de gerne ville arbejde med.

Geninvesterede alt
I dag arbejder Mathias Wagner og Oliver Hofstra fuld tid i deres egen møbelvirksomhed 'Hofstra & Wagner'. Repertoiret er udvidet, så der findes omkring 100 forskellige varer på deres hjemmeside.

Udover Danmark har virksomheden også solgt møbler til Tyskland, Norge, Sverige og Spanien, og nu arbejde de på at åbne en webshop i Sverige. I Danmark har de et kontor og et lager og har også netop fået ansat en praktikant.

14-årig skoledreng fik en genial idé - nu er han millionær

- Vi er efterhånden blevet et dansk designbrand, som primært har fokus på kabeltromler. Men vi laver også andre ting, der er eksklusivt og unikt, siger den 20-årige iværksætter til DBA Guide.

Han fortæller, at de to drenge i starten geninvesterede alt, hvad de tjente på tromleborde og møbler, men efterhånden er de begyndt at få en indtægt, som gør, at de kan leve af ’Hofstra og Wagner’.

- Lige nu er det fuld tid. Så det er noget, vi lever af. Altså, ikke ensbetydende med, at vi ligger og kører rundt i dyre biler og alt muligt, men det kan løbe rundt og der kan også udbetales løn, fortæller Mathias Wagner til Ekstra Bladet.

En presset, men sjov gymnasietid
Selvom de to fynboer i løbet af gymnasieårene mest så møbelsalget som en hobby, brugte de alligevel flere timer på det stort set hver dag.

- Når vi for eksempel fik fri fra skole klokken fire, så skulle vi derned nogle timer, og så kunne vi lige nå hjem og få lidt at spise, og så skulle man i gang igen, siger Mathias Wagner.

Mathias og Oliver har efterhånden udvidet webshoppen med en masse andre varer end kabeltromlebordene, som det hele startede med. Blandt andet et vægur som dette. Foto: Hofstra & Wagner
Mathias og Oliver har efterhånden udvidet webshoppen med en masse andre varer end kabeltromlebordene, som det hele startede med. Blandt andet et vægur som dette. Foto: Hofstra & Wagner
 

Han husker de tre år på handelsskolen som en hård tid, hvor de hele tiden kæmpede med at holde fraværsprocenten nede.

- Så det var en presset, men også en sjov tid. Vi så det jo ikke rigtigt som et arbejde, så hvis vi brugte hele weekenden på det og gik glip af noget socialt, så måtte vi bare tage det med.

Kristian blev direktør som 17-årig: Nu rammer han snart sin første million

Selvom størstedelen af Mathias Wagners og Oliver Hofstra venner og lærere var meget forstående for, hvor meget tid, de to ambitiøse teenagedrenge dengang brugte på møbelvirksomheden, var der da også nogle, der ikke forstod, at de ikke brugte mere tid på fest og farver.

- Det var da nogle stykker, som syntes, at det var da noget underligt noget at bruge sin gymnasietid på. Nogle tænkte vist, at når vi var færdige med gymnasiet, var vi nok også færdige med den idé, vi havde om at skabe vores eget firma, griner Mathias Wagner i samtalen med Ekstra Bladet. 

Mathias Wagners og Oliver Hofstras to bedste råd råd til unge iværksættere

- Den bedste tid at starte som iværksætter, er mens du er under uddannelse. For der er du sikret SU. Nu, hvor jeg ikke er studerende længere, er jeg jo ikke sikret noget. Så hvis det går dårligt, kan jeg ikke bare få lidt ind med SU’en. Samtidig er det et tidspunkt i livet, hvor du ikke har så meget at satse. Det er jo ikke fordi, vi går fra hus og hjem, hvis nu det ikke skulle gå. Og den læring, man får, er også vanvittig vigtig i forhold til dit cv.

- Og, som alle andre iværksættere nok også siger, så er det bare at springe ud i det. Og lad være med at tænke på at skulle opfinde den dybe tallerken, for størstedelen er allerede opfundet. Det handler om at finde et sted, hvor du mener, at du kan gøre det bedre. Altså, der er jo hundredvis af andre i Danmark, der sælger møbler, men hvorfor er det så, at folk vælger at købe hos os? Det er måske fordi, vi lige går en ekstra kilometer med vores kundeservice, eller det kan være andre af den slags faktorer.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind